2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#városgondozás #evat

Ismét megtámadták a Városgondozás ügyvezetői kinevezését


Az EVAT Zrt. közleményben tájékoztatja az egrieket a Városgondozás Kft. körüli problémák okairól. A közleményt változtatás nélkül közöljük:


Az EVAT Zrt., mint a Városgondozás Eger Kft. többségi tulajdonosa ezúton kívánjuk tájékoztatni a közvéleményt és az egrieket, hogy a 2023.06.14. napján a Városgondozás taggyűlése által szabályosan meghozott és elfogadott, ideiglenes ügyvezető kinevezését jelentő döntést a társaság kisebbségi tulajdonosa a Hulladékgazdálkodási Társulás a Cégbíróságon megtámadta. Ezzel ismét elodázva a szabályos és törvényes, a cég és a város érdekét szolgáló átadás-átvételi folyamat megindítását, valamint a cégképviseletnek Juhász Géza korábbi ügyvezető általi átadását.

 

Mirkóczki Ádám polgármester az általa képviselt Hulladékgazdálkodási Társulást felhasználva, jogi eljárásokkal próbálja elhúzni a Közgyűlés döntésének végrehajtását, és ezzel ellehetetleníteni a Városgondozást.

 

A Városgondozás Eger Kft. gazdasági vezetője az EVAT Zrt-t arról tájékoztatta, hogy a jelen helyzet bizonytalanságot, megfogalmazása szerint “tömeges felmondást” és fizetésképtelenséget okozott a társaságnál. Egyebek mellett gátat szab a munkabérek kifizetésének vagy a cég számára kötelezettséget és bevételt jelentő szerződések meghosszabbításának is, ami a Városgondozás Eger Kft. teljes csődjét eredményezheti. Ez a tény és az, hogy Juhász Géza korábbi ügyvezető - vélelmezhetően a városvezetés hathatós bíztatására - a mai napig megtagadja átadni a munkakörét, ragaszkodik ügyvezetői pozíciójához, szolgálatai gépjárművét a mai napig használja, mind azt mutatja, hogy a jelenlegi negatív helyzetet szándékosan idézte elő.

 

Az EVAT Zrt.-nek alapos oka van feltételezni, hogy a történések hátterében az a Balázs Ernő ideiglenes ügyvezető által kiküldött taggyűlési meghívó állhat, melynek egyetlen napirendi pontja egy átfogó, teljes audit vizsgálat elrendelése a Városgondozás Eger Kft-n belül. Alapos a gyanúnk, hogy a korábbi ügyvezető ténykedése alatt születhettek olyan gazdasági döntések, melyek napvilágra kerülése a korábbi ügyvezetőre és esetlegesen más személyekre is terhelő, ezért ennek a roppant veszélyes helyzetnek az előidézésével próbálhatják a tisztánlátást megakadályozni.

A mai napon (06.29.) szerkesztőségünkhöz közleményt juttatott el a Városgondozás Kft. gazdasági igazgatóhelyettese, Turzáné Hossó Éva, amiben az EVAT Zrt. fenti közleményére reagál:

 

 

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló