2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#önkormányzat #mirkóczki ádám #egységben a városért egyesület #farkas attila #almagyar-domb #minczér gábor

Így jár az, aki provokálja az egri önkormányzatot

Egri Ügyek 2021.05.12. 20:26

A napokban közöltünk egy videót és a hozzá tartozó szöveget, amely annak kapcsán készült, hogy a következő időszakban felgyorsulhat Eger legdinamikusabban fejlődő területének, az Almagyar-domb beépülése, az önkormányzat ugyanis egy rakás telket akar eladni.

 

A videóban megszólalnak szakértők és önkormányzati képviselők is, olyan önkormányzati képviselő is, aki a várost vezető Egységben a Városért Egyesület frakció tagja. Utóbbi a portálunknak adott nyilatkozatában javaslatokat is tett arra vonatkozóan, mi lenne célszerű egy ilyen mértékű telekeladás során, amikor egy városrészről van szó. Íme, a videó:

 

 
Szerda délután aztán kaptunk egy közleményt, amelyben mindenekelőtt kikéri magának az Egységben a Városért Egyesület frakciója, köztük az a képviselő is, aki a frakció tagjaként kameránk előtt nyilatkozott (mi több, a nyilvánosságra hozatal előtt még a videót is láthatta), hogy nem kérdeztük meg a "másik" felet. Provokációnak neveznek egy olyan összeállítást, amelyben eltérő pártállású önkormányzati képviselők, köztük a várost vezető frakció egyik vezető politikusa és szakemberek szerepelnek.
 
A közleményüket változtatás nélkül közöljük egyebek közt azért, hogy az utókor számára is megmaradjon: egy városvezető frakció, köztük Mirkóczki Ádám polgármester és helyettesei, Farkas Attila és Minczér Gábor alpolgármester úgy látja jónak, ha a nekik nem tetsző sajtóanyagokra úgy reagálnak, hogy az azt készítő nevét külön kiemelik, majd provokációként értelmezik azt, ami a sajtó munkája. Az sem mellékes, hogy egy ilyen közleményt aláír egy olyan képviselő, akit a frakciótagok közül azért kértünk fel, hogy a véleményét ő is kifejthesse és abban a véleményében épp részben az ellen foglalt állást, amit most ő és frakciótársai kifogásolnak. Számunkra ez emlékezetes pillanat, és a közlemény ki is kerül emlékfalunkra Nyitrai Zsolt egyik nekünk küldött, "álhírgyárazó" válasza mellé. Egy kutya.
 
Íme:
 

Az Egységben a Városért képviselőcsoportjának közleménye

Az Egységben a Városért frakciója határozottan visszautasítja az Egri Ügyek hírportálon megjelent Domán Dániel által felkonferált provokációt, miszerint nincs kiforrott stratégiája és koncepciója a városnak az Almagyar városrészben eladásra szánt telkekkel.

Ha az Egri ügyek munkatársa az újságírás elemi szabályait betartotta volna és minimum megkérdezi a döntéshozót a telekeladásokkal kapcsán, akkor az alábbi információkkal gazdagodhatott volna:

 

Az évtizedek óta parlagon heverő telkeket, annak eredeti célja és rendeltetése szerint kívánja az önkormányzat értékesíteni, tehát a cél az, hogy a XXI. század követelményeinek megfelelő lakóingatlanok létesüljenek, betartva a helyi és magasabb jogszabályi előírásokat, biztosítva ezzel újabb családok minőségi lakhatását. Fontos kiemelni azt is, hogy a lakosságcsökkenés megállításának egyik elengedhetetlen szempontja a lakóingatlan állomány bővítése.

 

Prioritásként kezeli az önkormányzat, hogy csak olyan befektető(k) vásárlási szándékával tud azonosulni, akik vállalják a hiányzó utak, közművek és csapadékelvezetés kiépítését.

 

Tisztában vagyunk a városrész infrastrukturális problémáival, ezért nemcsak az Almagyar, hanem az egész város közlekedési problémáinak megvalósításán dolgozunk, egy nagyszabású komplex közösségi közlekedésfejlesztési projekt keretein belül, ennek érdekében a polgármester megkezdte az érintett szaktárcákkal az egyeztetéseket.

 

Több esetben is kommunikált már a városvezetés, illetve a közgyűléseken is elhangzott, hogy az ingatlanok értékesítéséből származó bevételeket, kizárólag más ingatlanokra vásárlására, felújítására, infrastruktúra fejlesztésére kívánjuk fordítani.

 

Ahogy azt már több esetben elmondtuk, egyesek az építési telkeket tévesen zöldfelületként nevesítik, ezzel azt a hamis látszatot kelthetik a lakosságban, hogy zöldfelületeket kíván eladni az önkormányzat. Holott attól, hogy egy építési telket ellepi a fű és a gaz, az attól még építési telek, funkciójában nem változik meg, mint, ahogy vasútállomásnál se vált a volt nyomda épülete inert hulladéklerakóvá, attól, hogy tele van bontási törmelékkel, az is továbbra is építési telek.

 

A parkolók kialakítása kapcsán az önkormányzat mozgástere, nem csak a város földrajzi fekvése miatt is kötött, hanem a ránk vonatkozó magasabb rendű jogszabályok gyors változása is tovább szűkítette a lehetőséget. Az szabályozás gyors megváltozása miatt, országosan is problémás helyzetek alakultak ki, más megyei jogú városokkal egyeztetve célunk olyan megoldást találni, amely választ ad a rendkívüli mértékben megnövekedett számú gépjárművek elhelyezésére.

 

Berecz Mátyás önkormányzati képviselő, Császár Zoltán tanácsnok, Farkas Attila alpolgármester, Földvári Győző tanácsnok, Mirkóczki Ádám polgármester, Mirkóczki Zita tanácsnok, Minczér Gábor alpolgármester, Sós Tamás tanácsnok

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló