2023. december 3., Ferenc Olívia

Eger ügye

#eger #almagyar-domb #telekeladás

Telekeladásokat terveznek Egerben, az Almagyar-domb teljesen beépülhet

2021.03.15. 07:53

Lényegében a városrész összes, még üresen álló telkét értékesítenék.

A következő időszakban még jobban felgyorsulhat Eger legdinamikusabban fejlődő területének, az Almagyar-dombnak a beépülése, az önkormányzat – pontosabban maga a polgármester – ugyanis újabb 33 telket kíván értékesíteni – szúrta ki az Egri Napok Blog.


Mint cikkükben írják, ez a 33 telek lényegében az összes, ma még üresen álló területet jelenti a városrészben, ezek hasznosításával teljesen beépülne az Almagyar-domb északkeleti oldala.

 

Ahogy az ezzel kapcsolatos polgármesteri határozatokban fogalmaznak:

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 115/2020.(VII30) számú határozatával elrendelte az Önkormányzat vagyonának, ingatlanvagyonának felülvizsgálatát a forgalomképesség, a használat és hasznosítás jogszerűsége, az eredményesség és jövedelmezőség szempontjából, továbbá a 116/2020. (VII.30.) számú határozatával elrendelte a feladatellátáshoz nem szükséges használaton kívüli, bérleményként alulhasznosított, városi stratégiai fejlesztésekhez és azok tartalékképzéséhez szükségtelen, valamint jogellenesen elfoglalt és használt ingatlanok gazdaságilag előnyös feltételek, a vonatkozó jogszabályok és önkormányzati rendeletek előírásainak szigorú megtartása melletti értékesítésének előkészítését.

Azaz amelyik ingatlanra jelenleg nincsen szüksége a városnak, vagy amiről úgy gondolják, hogy generálhatna a jelenleginél több bevételt, azt megpróbálják eladni. A kormány otthonteremtési programjához igazodva első körben a lakóingatlan-fejlesztésre alkalmas területeket mérték fel, így kerültek sorra a tárgyalt Almagyar-dombi ingatlanok is.

 

Az elképzelés tehát láthatóan az, hogy ne álljanak parlagon városi telkek és épületek, ugyanakkor az egrinapok.hu cikke azt is megjegyzi, hogy az értékesítést gyors ütemben tervezik és az elidegenített ingatlanvagyon pótlásáról nincs szó.

 

A jelenlegi határozatok egyébként az Almagyar-domb mellett a város több részét is érintik. Felsővárostól a Lajosvárosig összesen mintegy 47 területet jelöltek meg, melyet előkészítenének eladásra.

IDE KATTINTVA érhető el a határozat, melyből a pontos helyrajzi számok is megismerhetők.

almagyar-egrinapok
Kép forrása: egrinapok.hu
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló