2021. október 24., Salamon

Eger ügye

#eger #hulladék #kfc

Igénytelenek gyülekezete Egerben: szanaszét dobálják a szemetet az KFC-hez behajtók

Keller Richárd 2021.04.17. 00:34

Az étteremláncnál próbálkoznak kezelni a helyzetet, hamarosan beszüntetik az egyszer használatos műanyag csomagolásokat.

Tavaly októberben számoltunk be arról, hogy megnyílt a második KFC Egerben, ezúttal az északi városrészben, amely a település első Drive Thru, azaz autós étterme. Az üröm az örömben: többször is előfordult, hogy Sanders ezredes néhány, kevésbé kulturált híve a kuka helyett a parkoló-, vagy a közeli buszmegálló aszfaltját választotta KFC-s hulladékának „elhelyezésére”.

 

kfc_hulladék_07 másolata

 

Ottjártunkkor épp egy társaság a kutyafuttató közelében lévő egyik parkolóban hagyta KFC-s hulladékát. Mivel a szél is besegített a szemetelésbe, több parkolóban szóródtak szét a csirkeszárnyak tárolására szolgáló kosarak, szendvicsdobozok és kólás flakonok.

kfc_hulladék_06 másolata

 

 

Megkérdeztük az étteremláncot, hogyan lehetne ez ellen tenni valamit. Az alábbi választ kaptuk tőlük, melyet változtatás nélkül közlünk. “Ismerjük a problémát és igyekszünk tenni ellene. Az említett buszmegállóban álló szemetes környezetét is rendszeresen takarítjuk. Ennek kapacitása a megnövekedett igényekhez mérten sajnos nem elegendő. Ezért kihelyeztünk egy nagyméretű szemétgyűjtőt is a parkolónkba, jól látható helyre. Kérjük a vendégeink együttműködését is a környezetünk tisztaságának megóvásában.

 

kfc_hulladék_05 másolata

 

Igyekszünk emellett csökkenteni az egyszer használatos, eldobható csomagolóanyagok mennyiségét. Szívószálat csak kérésre adunk elviteles rendeléskor, illetve a nagy papírtáskák sem járnak a rendeléshez ingyenesen. Júliusig minden egyszer használatos, műanyag csomagolást megszüntetünk”.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló