2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#eger #demokratikus koalíció #rezsiválság #válságkezelés

Eger katasztrófája egyedül Orbán Viktor felelőssége a helyi DK szerint

Kovács Dávid 2022.09.06. 15:27

Előbb beszélgetni akarnak a válságról, majd több javaslatot is előterjeszteni Mirkóczki Ádámék felé.

Az, ami most Egerben és más településeken történik, csak egy ember felelőssége: Orbán Viktoré. (...) Az elszabaduló energiaárak Orbán Viktor katasztrofális gazdaságpolitikai döntéseivel párosulva olyan szakadékba lökték a magyarországi településeket, amelyből még senki sem látja a kiutat

– fejti ki álláspontját a napokban felszínre került energiaválság kapcsán a Demokratikus Koalíció választókerületi szervezete.

 

Az Egri Ügyeknek eljuttatott közleményében a helyi DK arról ír: az elkövetkező időszakban párbeszédet fognak kezdeményezni az itt élőkkel, valamint a várospolitikusokkal és a szakértőkkel, majd ezek alapján az egyeztetések alapján kívánnak javaslatokat előterjeszteni az egri városvezetés felé.

 

Az egri DK azt kifogásolja, hogy az Orbán-kormány Putyinhoz kötötte magát, és az olcsó orosz gáz bűvöletében élve fel sem merült, hogy arra ösztönözzék a településeket, hogy az önkormányzati fenntartású intézmények szigeteljenek, vagy éppen megújuló, zöld energiára váltsanak. Úgy fogalmaznak:

Eger katasztrófája az Orbán-féle politika egyértelmű bukásának a látlelete. Azt se gondoljuk, hogy a kormány majd mentőövet dob a városnak, számára csak a fideszes települések a fontosak.

Ahogy korábban írtuk, Mirkóczki Zita szocialista önkormányzati képviselő a Városi Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális Bizottság elnökeként szerda reggelre informális bizottsági ülést hívott össze, amelyen a kulturális ágazat intézményvezetői mondhatják majd el, milyen hatásokkal járna az általuk irányított intézmények működésének időszakos szüneteltetése.
 
Közben Pajtók Gábor, a körzet fideszes országgyűlési képviselője is megszólalt az ügyben, aki úgy fogalmazott: nem kételkedik Mirkóczki Ádám jószándékában, de szerinte elhamarkodott volt az egri polgármester múlt pénteki bejelentése, inkább a 'kétszer mérni, egyszer vágni' elvet kellene követni.
 
Mint írtuk, a polgármester által bejelentett válságkezelő javaslatcsomagról egy rendkívüli közgyűlésen dönthetnek majd az egri képviselők, a korábbi közlések szerint várhatóan pénteken.

 

(Címlapkép: DK Eger / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló