2024. július 23., Lenke

Eger ügye

#eger #mirkóczki zita #reakció #rezsiválság #válságkezelés

Rezsiválság Egerben: Mirkóczki Zita szerint túl messzire ment a polgármester, ezért átveszi a stafétát

Kovács Dávid 2022.09.05. 17:19

A szocialista képviselő meghallotta az EKMK igazgatójának szavát, és informális bizottsági ülést hív össze a hét közepére, amelyen a helyi kulturális intézmények vezetőivel egyeztetnének a Mirkóczki Ádám által belebegtetett kényszerbezárásokról.

 

Hétfő délután újabb egri közszereplő reagált a Mirkóczki Ádám polgármester által múlt pénteken bejelentett válságkezelő javaslatcsomagra: Mirkóczki Zita szocialista önkormányzati képviselő a Városi Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális Bizottság elnökeként szerda reggelre informális bizottsági ülést hív össze, amelyen a kulturális ágazat intézményvezetői elmondhatják, milyen hatásokkal járna az általuk irányított intézmények működésének időszakos szüneteltetése.

 

305039474_485900660209878_7484884246465101528_n
Mirkóczki Zita (Fotó: Nemes Róbert / Mirkóczki Zita hivatalos Facebook-oldala)

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója, Pataki Zsuzsanna szombaton jelezte, hogy széleskörű kulturális ágazati egyeztetést kezdeményez az önkormányzati intézményi biztos és a Városi Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális Bizottság bevonásával. "A jelen helyzettel kapcsolatos szakmai és jogi aspektusok kölcsönös megismerése és megvitatása elengedhetetlen feltétele egy ilyen típusú válság kezelésének" – fogalmazott Pataki Zsuzsanna.
 
A jelek szerint Mirkóczki Zita vette a lapot, és az Egri Ügyeknek eljuttatott, hétfői közleményében így fogalmazott: "A hétvégén sokakkal beszélgetve úgy döntöttem, hogy itt nincs helye játéknak, el kell kezdenünk együtt dolgozni a megoldásokon. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ intézményvezetői kezdeményezésnek helyt adva, a Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális Bizottság elnökeként a fenti tárgyban informális bizottsági ülést hívok össze szerda reggel 9 órára."
 
A szocialista képviselő szerint az energiaügyek problémái súlyosan érintik a kulturális ágazatot is, ezért indokoltnak tartja, hogy a döntéshozók megismerhessék az intézményvezetők javaslatait a válságkezeléssel kapcsolatosan, illetve közvetlen információt kaphassanak arról, hogy milyen hatásokkal járna a közművelődési, közgyűjteményi és előadó-művészeti tevékenységek időszakos szüneteltetése – már amennyiben erre sor kerülne.
A forma ugyanaz, mint az ingyenes tömegközlekedésnél: nagy bejelentés a semmiből, majd sajtóturné, aztán a képviselők megzsarolása, miszerint jobban tesszük, ha szó nélkül megszavazzuk, különben újra és továbbra is lehet ránk mutogatni, mint Eger szörnyű ellenségeire. Csakhogy most túl messzire ment a polgármester, szóval átveszem egy kicsit a stafétát.
– fogalmaz Mirkóczki Zita, aki a többi kritikus hanghoz hasonlóan szintén az előzetes tájékoztatás hiányát kéri számon a városvezetőtől. A bizottsági elnök a közösségi oldalán is publikált közleményében leszögezi: nem egyszer és nem is utoljára is fognak szerdán tárgyalni. "Az átlátszó műbalhét és az egymásra mutogatást egy jó ideje unom, és úgy gondolom, hogy Eger többsége is így érez" – írja a szövegben.
 
Mint korábban írtuk, a polgármester által múlt pénteken bejelentett válságkezelő javaslatcsomagról egy rendkívüli közgyűlésen dönthetnek majd az egri képviselők, várhatóan ezen a pénteken.
 
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló