2021. október 27., Szabina

Eger ügye

Habis László lényegében megzsarolta Eger lakosságát

2019.11.30. 00:00

A polgármester szerint ha nem a Fidesz jelöltje győz az önkormányzati választáson, a kormány többé nem fog segíteni a városon. Mirkóczki Ádám, az Egységben a Városért polgármester-jelöltje szerint ez nyílt zsarolás.

 

Kormányzati támogatás nélkül nem lehet egy megyeszékhelyt vezetni. A jelenlegi ellenzéki erők összefogásában pedig eltérő politikai érdekek próbálnak összekapaszkodni - mondta Habis László, Eger polgármestere a Fidesz propagandatévéjében, a Hír TV-n. Habis szerint a kormány nem fogja partnernek tekinteni az ellenzék erőket, ha átveszik a város vezetését az októberi önkormányzati választásokon.

 
Városunkban az Egységben a Városért Egyesület indít közös jelölteket, az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum egri szervezeteinek támogatásával, a polgármester-jelölt pedig Mirkóczki Ádám lesz. Mirkóczki így reagált Habis szavaira:

 

- Habis László nem csak képtelen méltósággal visszavonulni, de hatalmi éhségében és tehetetlenségében, már egész Egert zsarolja! Habis ezen nyilatkozatával maga bizonyította, hogy mára tökéletesen alkalmatlan a város vezetésére, hiszen ő képtelen Eger egészének érdekét képviselni a kormány előtt, helyette a Fidesz helyi marionettbábjaként a kormánypártokat szolgálja lakáj módon a városban, így osztva meg az egrieket.

 

Ugyanakkor hazudik is a polgármester, mert számtalan példát tudunk felsorolni arra, hogy ellenzéki városvezetéssel is minimum ugyanúgy vagy még jobban fejlődnek a települések. Gondoljunk csak Szegedre, Békéscsabára, Tapolcára, Hódmezővásárhelyre vagy itt a megyénkben Gyöngyösre!

 

Felszólítjuk Habis Lászlót, hogy haladéktalanul fejezze be az egriek zsarolását és vonuljon vissza a közéletből! Eger választópolgárait pedig arra kérjük, hogy ne üljenek fel a polgármester arrogáns, pökhendi kijelentéseinek és mondjanak rá nemet! Amennyiben októberben bizalmat kapunk, az Egységben a Városért Egyesület zsarolásoktól, fenyegetésektől és pártpolitikai acsarkodásoktól mentes közéletet fog kialakítani!" - zárult Mirkóczki Ádám közleménye.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló