2024. június 17., Laura Alida

Eger ügye

#ellenzéki összefogás #fudan egyetem #aláírásgyűjtés #népszavazás #álláskeresési járadék

Fudan, álláskeresési járadék: a héten is alá lehet írni Egerben a népszavazási kezdeményezést

Barna Benedek 2022.01.12. 13:53

Két helyszínen is gyűjtik a szignókat.

 

Még mindig tart az aláírásgyűjtés az ellenzék által kezdeményezett népszavazásért, amely két kérdésből áll:

– Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

– Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

Ahhoz, hogy az emberek népszavazáson dönthessenek a munkanélküli segély időtartamának 9 hónapra történő meghosszabbításáról, valamint arról, hogy megépüljön-e a kínai egyetem budapesti campusa a tervezett Diákváros helyén (amely a fővárosban tanulóknak biztosítana kollégiumi szobákat), kérdésenként 200 ezer hiteles aláírásra lesz szükség. Azonban az ellenzéki pártoknak ennél valamennyivel többet – nagyjából 250 ezret – kellene leadniuk, hogy biztosan meglegyen a megfelelő mennyiség (nem fogadják el ugyanis az aláírást, ha az adatokat pontatlanul adták meg, ami gyakran előfordul). Ahhoz pedig, hogy már az április 3-ra kiírt országyűlési választással együtt meg lehessen tartani a népszavazást, a megfelelő számú szignót január közepére kellene összegyűjteni.

 

Aki még nem írta alá, de szeretné, a még napokban is megteheti: Egerben a Momentum Facebook-posztja szerint

a héten vasárnap kivételével végig gyűjtik a szignókat a Katona téren (a piacnál) 8-13 óra között, a Dobó téren (a Sparnál) pedig péntekig minden nap 13-17 óra között, aztán szombaton egészen 8-tól 17 óráig.

Szombaton (január 15-én) pedig a kampány részeként Márki-Zay Péter is Egerbe látogat, és egy nyílt beszélgetés keretében várja az érdeklődőket a Katona téri piacnál tartják 9:00-tól 9:30-ig. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a választási programjukról oszt meg gondolatokat és kérdésekre is válaszol. Márki-Zay után pedig a helyi pártok képviselőivel, illetve Berecz Mátyással folytatódik a fórum, ahol már nem csak országos ügyekkel, hanem Eger térségének problémáiról, és azok megoldásairól is lehet beszélgetni.

 

(Indexkép forrása: Berecz Mátyás / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló