2021. június 20., Rafael

Eger ügye

#eger #repülőtér

És tényleg, valóban nemzetközi repülőteret álmodott Egerbe a kormány

Szabadi Szabolcs 2021.06.10. 23:03

Hogy ebből lesz-e valaha valóság, az majd valamelyik választási kampány során kiderül.

A napokban Mirkóczki Ádám polgármester sajtótájékoztatója nyomán írtunk arról mi is, hogy tervben van egy nemzetközi repülőtér Egerben. Sokkal több részletet nem árult el akkor a városvezető, de néhány újabb részlet derült ki, a Világgazdaság cikke szerint a kormány tényleg szeretne több vidéki repülőteret is korszerűsíteni.

 

A VG cikkére az Egri Napok blog figyelt fel, a lap azt írja: "országszerte 18 vidéki reptér megújítása szerepel a kormányzat repülőtér-fejlesztési programjában". Az is kiderült, hogy a stratégia még csupán előkészítési fázisban van, de Eger is ott szerepel a lehetséges fejlesztési helyszínek között.

 

egri reptér3

 

A terv jelenlegi állása szerint több csoportba lehet sorolni a repülőtereket. A komplex fejlesztés a debreceni, a békéscsabai, a kecskeméti, a hévíz-balatoni és a győr-péri légibázist érintené. A Világgazdaság szerint ezeket minősítették eddig a programban a személy- és az áruforgalom szempontjából egyaránt stratégiai jelentőségűnek. "Teljes üzletirepülőtér-fejlesztés a miskolci, a börgöndi, a szegedi és a pécsi (Pécs-Pogány) légikikötőben mehet végbe. Ezt egészíti ki egy korlátozott üzletirepülőtér-fejlesztés (Nyíregyháza, Eger, Esztergom, Kaposújlak, Szombathely), valamint további sportcélú és egyéb üzleti fejlesztések (Tótvázsony, Kiskunlacháza, Őcsény, Bátonyterenye)" – áll a cikkben.
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló