2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#eger #felújítás #egészségház utca #aszfaltozás #csapadékcsatorna

Ezt is megértük: elkészült az egri Egészségház utca

Barna Benedek 2021.07.27. 17:41

Régóta várt hír.

 

Két és fél év után elkészült az egri Egészségház utca csapadékcsatorna-hálózatának korszerűsítése, és az ivóvízhálózatot is felújította időközben a Heves Megyei Vízmű Zrt. A projekt befejezéséről szóló sajtótájékoztatót kedden tartották meg.

 

A TV Eger beszámolója szerint a tájékoztatón felidézték: a 2018 év végén elkezdődött munka előre nem látható problémák, a csatorna beszakadása és az emiatt kialakult forráshiány miatt húzódtak idáig, majd az átcsoportosításoknak köszönhetően valósulhatott meg. 

 

A Vímű beruházási osztályvezetője, Utasi Balázs a projekt idén tavasztól júliusig tartó befejező szakaszát részletezve elmondta:

a meglévő csapadékcsatornát 237 méteren kibontották, és a helyére korszerű anyagból készült csövet építettek be. Ezen kívül beépítettek négy új vasbeton tisztitóaknát, valamint tíz új víznyelő rácsot.

Mindemellett megújultak az ott lakók csapadékvíz-bekötései, majd következett az út aszfaltozása. A végső költsége 217,5 millió forint plusz áfa lett Mirkóczki Ádám polgármester közlése szerint.

 

További részletek a TV Eger riportjában:

 

 

(Indexfotó: Keller Richárd)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló