2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#eger #egységben a városért egyesület #demokratikus koalíció #fegyver

Egységben a Városért Egyesület az egri fegyveres incidensről: Aggódva figyeljük a gyűlöletpolitika romboló hatását

Szabadi Szabolcs 2021.06.05. 14:57

Szerintük a pénteki történések példátlanok Eger rendszerváltás utáni történetében.

Szombat délután az Egységben a Városért Egyesület közleményt adott ki a pénteki DK-s kampányeseményen történtek miatt:

 

"A Demokratikus Koalíció június 4-én Egerben rendezett nyilvános fórumán fegyveres provokáció történt, ami példátlan városunk rendszerváltás utáni történetében. Az Egységben a Városért Egyesület és frakciója aggódva figyeli a gyűlöletpolitika romboló hatását a hazai közéletben, és határozottan elítél minden olyan politikai és közéleti megnyilvánulást, amely a gyűlöletkeltésre, mások megbélyegzésére vagy megfélemlítésére, az európai demokratikus normák megsértésére irányul. Az egyesület és frakció támogatja az önkormányzat azon törekevését, amely a jövőben a hasonló eseteket közösen, törvényes módon, de határozottan akadályozzuk meg. 

Egységben a Városért Egyesület és Frakció".

 

Mint ismert: kisebb balhé kerekedett a DK egri pártrendezvényén péntek délután. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje látogatott Egerbe, amikor megjelent három, az arcát eltakaró férfi "EL", "KÚR", "TUK"-feliratú táblákkal a nyakukban, majd egy hangszórón elkezdték játszani Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét. Aztán egyszer a Gyucsánynéék ellen demonstrálók közül az egyik férfi előkapott egy gázpisztolyt és ráfogta a vele szóváltásba keveredett öreg bácsira, ráadásul a feje irányába. A rendőrség végül elvitte a három férfit. 

 

FF

 

A rendőrség szombati tájékoztatása szerint az Egri Rendőrkapitányság rendőrei előállítottak három személyt a városi rendőrkapitányságra. A 25 éves felsőtárkányi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűncselekmény gyanúja, míg másik két társa ellen szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

 

A nyomozók szombat délelőtt előállítottak egy 77 éves egri férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint azzal gyanúsítható, hogy a rendezvényt megzavaró személyeknél lévő hangfalba belerúgott, ezzel sérülést okozva az egyik szabályszegőnek. Ellene nyilvános rendezvényen garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás.

 

Az eset kapcsán megszólalt Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere is, az ő kijelentéseire is reagált az Egységben a Városért Egyesület fenti közleménye, a városvezető ugyanis kijelentette: "Ilyen emberek semmilyen közösségbe, semmilyen rendezvényre nem valók, mert ezek az emberek a közösségi együttélés elemi szabályait sem ismerik! Az ilyeneknek nincs helye Egerben, nincs helye békés egriek között. A mi felelősségünk, hogy most tegyünk is ellenük".

 

Oroján Sándor, az egri Fidesz frakcióvezetője is kommentálta az történteket, a helyi politikus szerint semmi nem indokolhatja azt, hogy valaki gázpisztolyt rántson elő egy ilyen rendezvényen.

 

Hogy kikről is van szó és mi a véleményünk az esetről, arról ITT OLVASHAT bővebben.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló