2024. július 22., Magdolna

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #demokratikus koalíció #dobrev klára

Mirkóczki Ádám a pénteki fegyveres provokátorokról: "Ez ellen a három személy ellen közösen lépjünk fel!"

Szabadi Szabolcs 2021.06.05. 09:01

Hogy ez pontosan mit is jelent, azt nem részletezte az egri polgármester.

Ahogy arról beszámoltunk, kisebb balhé kerekedett a DK egri pártrendezvényén péntek délután. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje látogatott Egerbe, amikor megjelent három, az arcát eltakaró férfi "EL", "KÚR", "TUK"-feliratú táblákkal a nyakukban, majd egy hangszórón elkezdték játszani Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét.

 

194661265_790411954991290_4493839455568018965_n

 

Egészen megdöbbentő pillanat volt, amikor a Gyucsánynéék ellen demonstrálók közül az egyik férfi előkapott egy gázpisztolyt és ráfogta a vele szóváltásba keveredett öreg bácsira, ráadásul a feje irányába. A rendőrség végül elvitte a három férfit. 

 

FF

 

Az országos visszhangot kiváltó eset kapcsán megszólalt Mirkóczki Ádám polgármester is, aki az alábbiakat közölte Facebook-oldalán:

Eddig és ne tovább! Bár még el sem kezdődött a kampány, egy eddig példátlan esemény történt Egerben. Ellentüntető rántott fegyvert egy vele egyet nem értő emberre. Akár engedéllyel viselt gázpisztolyról, akár fakésről legyen szó, akár ellenzéki tegye ezt kormánypártival vagy fordítva, ilyen egyszerűen nincs!!!!
Ilyet nem engedhetünk semmikor, sehol, senkinek!
Ez a mi felelősségünk. Pártállástól függetlenül, minden egri képviselőtől azt kértem, hogy minden vitánkat félretéve, ez ellen a jelenség ellen és ezen három személy ellen közösen lépjünk fel!
Ilyen emberek semmilyen közösségbe, semmilyen rendezvényre nem valók, mert ezek az emberek a közösségi együttélés elemi szabályait sem ismerik! Az ilyeneknek nincs helye Egerben, nincs helye békés egriek között. A mi felelősségünk, hogy most tegyünk is ellenük.
Hogy ez pontosan mit is jelent, milyen valódi kezdeményezések indulnak a polgármester részéről, hogyan lépnének fel a három személy ellen, és mit ért az alatt, hogy ők semmilyen rendezvényre nem valók, ezzel kapcsolatban egyelőre nem osztott meg Mirkóczki Ádám részletesebb információkat.
 
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló