2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#labdarúgás #beruházás #ese #műfű

Egri foci: furcsa és befejezetlen beruházás a Felsővárosi Sporttelepen

Csarnó Ákos 2022.11.30. 14:31

Bő egy évvel ezelőtt pattant ki egy botrány az Eger Sport Egyesület illetve az Eger Labdarúgó Sport Kft. körül.

 

2021. október 22-i napi határidővel felmondta az Egri Városi Sportiskola azt a megállapodást, amiben az Eger Labdarúgó Sport Kft-nek (azon belül pedig az egri focistáknak, az ESE-nek) korábban pályahasználatot biztosított pályákra, öltözőkre, ingatlanokra. 

 

 

Akkor a DVTK-val történő egyeztetések után elcsendesedtek az indulatok, úgy tűnt, hogy az új ESE új vezetése viszi tovább a „boltot”. Fontos részlet, hogy az Eger Labdarúgó Sport Kft. a DVTK-hoz van „bekötve”, így jórészt Diósgyőrből irányítják az egri labdarúgást, az ügyvezető Farkas Balázs, a klubigazgató pedig Vitányi László.

 

Információink szerint új műfüves pálya épült a Felsővárosi Sporttelepen, pontosan a lelátóval szemben, a nagyméretű, szintén műfüves pálya túloldalán. A pálya messziről jól néz ki (persze ez ízlés kérdése) rendelkezik világítással is azonban több probléma is felmerült a pályával kapcsolatban.

 

A hónapokkal ezelőtt elkészült pálya világítása nem működik (talán a pálya felújítását végző dolgozók vágták el a vezetékeket), illetve az elvégzett munka után a levonuló vállalkozás nem szállította el a törmeléket, kimaradt építési anyagokat. Ezekről személyesen is megbizonyosodtunk – törmelék és veszélyes pályamegközelítés van, világítás nincs (elképzelhető, hogy azért mert nem volt edzés a pályán sötétedés után, de lehet, hogy azért nem volt edzés, mert sötét volt).

 

 

Minden esetre furcsa, hogy az átadás óta nem sikerült eltüntetni az építkezés nyomait és a világítást sem sikerült bekapcsolni, de mivel súlyos közpénzek felhasználásáról van szó, portálunk az ügyvezetőhöz és a klubigazgatóhoz fordult több kérdéssel:

Ki volt a pálya felújításának a megrendelője és ki a vállalkozó, aki ezt a beruházást végrehajtotta?

Ki igazolta le a beruházás elkészültét, valamint ki fizetett a beruházásért?

Az építési törmelékek miért nem kerültek elszállításra, valamint igazak-e azok a hírek, hogy az új műfüves pálya körül nem működik a világítás a beruházás óta?

Amint kérdéseinkre választ kapunk, tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló