2024. április 23., Béla

Eger ügye

#eger #légszennyezettség #szálló por

Egerben mindig van valami a levegőben, most sajnos a túl sok szálló por

MTI 2021.02.14. 11:15

Az ország nagy részén csökkent, de északkeleten továbbra is magas a légszennyezettség a szálló por miatt. Egerben sem túl jó a helyzet.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap közzétett térképe alapján Putnokon veszélyes a levegő, Salgótarján és Sajószentpéter levegőjét egészségtelennek minősítették, Kazincbarcika, Miskolc és Eger levegője pedig kifogásolt minősítést kapott a magas szállópor-tartalom miatt.
    
Az előrejelzés alapján egyik érintett településen sem várható jelentős változás a levegőminőségben. A többi mérőállomással rendelkező településen elfogadható a levegőminőség.
    
A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.
    
Az NNK korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a helytelen tüzelés mellőzésével a lakosság is sokat tehet a környezetükben élők egészségének megóvásáért.
    
Az egészségtelen vagy veszélyes minősítésű településeken az NNK egészséges embereknek is azt tanácsolja: kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet, a gyermekeket pedig óvják a megerőltető szabadtéri tevékenységtől.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló