2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #lázár jános #pajtók gábor

Egerbe látogatott Lázár János, aki az elkerülő útról és a helyi HÉV-ről is tárgyalt a polgármesterrel

Kovács Dávid 2022.08.17. 14:51

Az építési és beruházási miniszter Orbán Viktor megbízásából érkezett a városba, ahol Mirkóczki Ádám mellett Pajtók Gáborral és Horváth Lászlóval is találkozott.

 

Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából szerdán Egerbe látogatott Lázár János építési és beruházási miniszter, közölték a város hivatalos Facebook-oldalán.

 

Egerbe látogatott Lázár János építési és beruházási miniszter Lázár János építési és beruházási miniszter Orbán Viktor...

Közzétette: Eger Város Hivatalos Oldala – 2022. augusztus 17., szerda

 

Lázár Jánosnak sűrű hete van: a napokban egyházi vezetőkkel, polgármesterekkel, illetve országgyűlési képviselőkkel találkozik, hogy a különböző beruházások tervezett felfüggesztéséről, felülvizsgálatáról és átütemezéséről egyeztessen. Az elmúlt két napban Veszprémben és Székesfehérváron tárgyalt a miniszter.

 

Az egyeztetésen Mirkóczki Ádám polgármester mellett dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő is részt vett. A megbeszélés fő témája a Modern Városok Program, a TOP és a TOP Plusz támogatási forrásaink felhasználása volt, de szóba került az egri elkerülő út megvalósításának jelentősége vagy a 25-ös főút szükséges rekonstrukciója is.

 

Mirkóczki Ádám a szerdai találkozóról szóló Facebook-posztjában arról ír, hogy konstruktív és előlre mutató megbeszélést folytattak a miniszterrel.

Külön öröm, hogy miniszter úr támogatásáról biztosított abban, hogy előrelépés történjen a számomra kiemelten fontos kötöttpályás közlekedés fejlesztésében,hogy az Egert észak- dél irányban metsző vasútvonalat, több megálló létrehozásával a hétköznapi közösségi közlekedés részévé tegyük

– írta a bejegyzésben a polgármester.

 

A találkozót az Egerbe látogató miniszter is értékelte a közösségi oldalán. "A politikában a párbeszéd nem gesztus, hanem kötelesség, hiszen nem önmagunkat, hanem a választóinkat képviseljük. Ma Magyarország kormánya és Eger városa tárgyal a jövőről. Mirkóczki Ádám polgármesterrel áttekintettük a beruházásokat, megbeszéltük a közös tennivalókat. Egy hazánk van, csak együtt építhetjük, nem pedig egymás ellenében" – írta.

 

A politikában a párbeszéd nem gesztus, hanem kötelesség, hiszen nem önmagunkat, hanem a választóinkat képviseljük. Ma...

Közzétette: Lázár János – 2022. augusztus 17., szerda

 

Pajtók Gábor beszámolója szerint Lázár nemcsak velük, hanem Horváth Lászlóval, a Heves megyei 2-es számú választókerület országgyűlési képviselőjével is találkozott. "Célunk továbbra is az, hogy az orosz- ukrán konfliktus következményeként kialakult jelenlegi helyzetben is megvalósulhassanak mindazon beruházások, amelyek fontosak Eger, és a térség fejlődése szempontjából"

– írta a találkozó után Pajtók Gábor a közösségi oldalán.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló