2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#eger #felújítás #rekonstrukció #egri vár #szép-bástya

Zajlik az egri várfelújítás, már a Szép-bástyánál is dolgoznak

Barna Benedek 2022.08.04. 15:17

A tavaly leomlott támfal rekonstrukcióján is dolgoznak.

 

A jelenleg futó fejlesztések mellett megkezdődtek a Szép-bástya helyreállításának munkálatai is az egri várban – számolt be közösségi oldalán Mirkóczki Ádám polgármester.

 

A bástya támfala még 2021 februárban omlott le egy nagyjából 20 méteres szakaszon. Tavaly tavasszal már megerősítették, de azok nem a végleges helyreállítási munkák voltak. A támfalomlással kapcsolatban Mirkóczki Ádám korábban azt mondta, bírósági úton találják meg a felelősöket.

 

 

Nemrég kezdődött el a vár déli falának rekonstrukciója is, amellyel együtt megszépül a belső oldali gyilokjáró (a védőfal koronáján végigfutó folyosó) és a Koronasétány részleges rekonstrukcióját is elvégzik a szakemberek. A munka a várfalnál várhatóan hónapokig eltart, de a Vármúzeum közlése szerint ez nem befolyásolja a nyitvatartást, és nem akadályozza a látogatók közlekedését sem.

 

 

Korábban, még július elején a Kovácsok-lakatosok tornyának rekonstrukciójához fogott hozzá a Dobó István Vármúzeum, saját erőforrásait felhasználva.

 

 

(Indexkép forrása: Mirkóczki Ádám Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló