2022. január 18., Piroska

Eger ügye

#egerplusz #eger #turizmus #vendéglátás #szálláshelyek

Beindult a szállásfoglalás-dömping Egerben

2021.04.21. 18:24

Úgy tűnik, bizakodhatnak a vendéglátók.

Ahogy azt portálunk is megírta, egy friss felmérés szerint az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni. A lakosság kétharmada kizárólag beföldi nyaralást tervez, és Eger továbbra is az egyik legnépszerűbb úti cél.

 

A felmérés eredeményeit a TV Eger riportja szerint igazolták a helyi szállásadók is. Harmati Judit, a Hotel Eger & Park igazgatója úgy fogalmazott, hogy "az utóbbi két hétben dömpingszerűen jönnek az ajánlatkérések és a foglalások", a szállodájuk esetében július-augusztusra 40 százalékos az előfoglalás, ami biztató előjel egy akkora (217 szobás) hotelnél, mint az övék. A szállodaigazgató azt is elmondta, hogy már nagyon készülnek a nyitásra, ugyanis a több hónapos zárvatartás után egy hotelnek legalább 2-3 hét kell a felkészülésre.

 

Törőcsik Gábor, az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a tévének nyilatkozva elmondta:

Fontos azt is látni, hogy a korábbi 2-3 éjszakával szemben most a tendencia egy kicsit az, hogy 4-5 éjszakákat is foglalnak a vendégek.

Hozzátette: az ismert okok miatt abszolút a belföldi turizmus lesz a fő irányovnal. A külföldi vendégek, főleg a lengyelek már most hiányoznak.

 

Bár még bizonytalan, mikor indulhat újra a turizmus, ennek ellenére a város és a Turisztikai Kft. is készül a nyári szezonra. Törőcsik Gábor emlékeztetett: folyamatban van az újranyitásra tervezett turisztikau kampány is.

 

 

(Indexkép forrása: visiteger.com)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló