2021. június 24., Iván

Eger ügye

#eger #almagyar-domb #telekeladás

Almagyar-dombi telekeladások: heteken belül gazdára találhat néhány üres terület

2021.03.23. 17:24

A telkek nagy részét ugyanakkor várhatóan csak hónapok múlva értékesítik.

Ahogy arról nemrég az Egri Ügyek is beszámolt, az önkormányzat városszerte 47 telket akar értékesíteni. Földvári Győző önkormányzati biztos (Egységben a Városért Egyesület) a TV Egernek arról beszélt, hogy szerintük a telkek eladása több szempontból is jó a városnak: egyrészt ilyen módon ezek az elfekvő ingatlanok bevételi forrásként szolgálnak, másrészt ettől a város lakosságának növekedését is várják, hiszen – mint mondta – ahhoz az is kell, hogy akik ide akarnak jönni, azok építkezni tudjanak.

 

A tévé riportjában elhangzik: már most több megkeresés érkezett az önkormányzathoz a területekkel kapcsolatban, azonban egyelőre a telkek eladásának előkészítésén dolgoznak a hivatal munkatársai. A közművekkel rendelkező Íj és a Cecey Éva utcai telkeket akár néhány héten belül értékesíthetik, az előterjesztésben szereplő többi ingatlant azonban csak később, körülbelül fél év múlva tudják majd megvásárolni az érdeklődők. A telkek eladásából befolyt összeget infrastrukturális fejlesztésekre akarják fordítani.

 

További részletek a TV Eger beszámolójában:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló