2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#lenkey-ház #mkkp #domán dániel

Eger polgármestere megtagadta volna adatok kiadását, de jogerős ítélet született végül

Csarnó Ákos 2024.04.30. 07:54

Hiába vitte a Vármúzeum perre az ügyet

 

Jogerős ítélet született másodfokon a Lenkey ház felújításának adatigénylésével kapcsolatban. A döntés értelmében a vármúzeumnak ki kellett volna adnia a Domán Dániel által kért közérdekű adatokat – tájékoztatott a Kétfarkú Kutyapárt polgármesterjelöltje.

Fellebezésnek helye nincs, szólt a verdikt – emeli ki Domán a közösségi oldalán. Lezárult egy kilenc hónapja húzódó jogi procedúra, mely során sok-sok munkaóra, ügyvédeknek fizetett közpénzhegyek égtek el. 2023. július 19-én fogant meg a közérdekű adatkérelmem a piszkosul túlárazott Lenkey-ház felújítása projekt kapcsán. Kilenc hónappal később megszületett a végső jogi döntés, mely hivatalossá teszi, hogy minden magyar állampolgárnak jogában áll megtudni, mire költik az adófizetői pénzeket.

 

Nehéz szülés volt, de érvényesítésre került a jog. Örömmel, bizalommal tölt el, hogy megtapasztalhattam a független magyar bíróság munkáját, szakmaiságát és fontosságát. A 360 milliós építéssel kapcsolatos beruházás árazott költségvetése bárki számára elérhető. Ahogy arról korábban beszámoltam, ezzel kapcsolatosan hatósági nyomozások is indultak már.

 

Sajnos a Lenkey-ház projektről alkotott teljes kép még nem állt össze. Még egy cca. 115 milliós vállalkozási és megbízási szerződésekből álló közérdekű adathalmaz megismerhetősége érdekében indított közérdekű adatkérelmen is át kell esnünk, mert a titkolózással a mai pofon után sem fog leállni Mirkóczki Ádám és őt mindenhová vakon követő hű társai, illetve a NER holdudvara. Egy szép napon ők is ráeszmélnek majd, hogy mit tettek az egriekkel.

Korábban nagy botrányt kavart Mirkóczki Ádám igazságbeszéde, amiben bevallja, hogy ő legszívesebben nem adna ki semmilyen adatot kérelemre.

 

indexkép: illusztráció, az első festést ezután javítani kellett

 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló