2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#egerplusz #eger #markhot ferenc kórház #adomány #neumann jános gimnázium

Jótékonykodtak a Neumann diákjai: 150 ezer forintot adományoztak az egri kórház gyermekosztályának

Barna Benedek 2022.05.11. 16:12

A diáknapokon gyűjtötték össze a pénzt, amiből a kórház orvosi készüléket vásárol.

 

A tavaszi szünet előtt megszervezett diáknapokon a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium 11. évfolyamos tanulói jótékonysági célokra gyűjtöttek. Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet gyermekosztályának ajánlották fel az összegyűlt 150.000 forint pénzadományt, ünnepélyes átadást kedden tartották – számolt be a TV Eger. 

 

"A Neumann diákjaitól és tanáraitól nem idegen az adománygyűjtés. Számos esetben bizonyították, hogy egyrészt keresik azokat a célcsoportokat, amelyeket érdemes támogatni, mert rászorulnak és megérdemlik. Másrészt pedig most volt egy diáknapi rendezvénysorozatunk, és ezt a szellemiséget a mostani fiatalok is átvették" – mondta el Dr. Sipos Mihály, a Neumann igazgatója.

 

 

Az egerhirek.hu cikke szerint az adománygyűjtés különböző módon történt: több osztályt tombolát árult, és értékes nyereményeket sorsolt ki. Emellett voltak, akik játékos vetélkedőre hívták a diákságot, vagy fotózást kínáltak fel pénzadományért cserébe, de akadt olyan osztály is, amelyik egyszerűen kihelyezett egy pénzgyűjtő perselyt. A jótékonykodás célja pedig a kilenc osztály számára egyértelmű volt, a szavazáson mindenki a beteg gyermekek támogatását választotta. 

 

Mint a városi tévé riportjában elhangzik, a diákok által összegyűjtött pénznek már meg is van a helye, újabb orvosi készüléket vásárolnak belőle. Dr. Mátrai Zsolt, a Markhot Ferenc Kórház osztályvezető főorvosa a TV Egernek nyilatkozva elmondta, szeretnének venni egy Holter monitort, amely 24 órán keresztül regisztrálja a szív ritmusát és utána különböző ritmuszavaroknak a diagnosztizálásában segít. A gyermekosztályvezetője köszönetét fejezte ki a diákoknak.

 

A gyermekosztály idén tavasszal már gazdagotott egy felajánlásokból vett eszközzel: az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület adományozott egy másfél milliós ultrahangfejet nekik. Év elején pedig anyukák adományoztak függönyöket a gyermekosztálynak.

 

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló