2023. február 8., Aranka

Eger ügye

#egerplusz #eger #markhot ferenc kórház #adomány

Civilektől kapott ultrahangfejjel gazdagodott az egri gyermek kardiológiai szakrendelés – VIDEÓ

Barna Benedek 2022.03.04. 17:16

Nagy értékű adományt kapott a Markhot Ferenc Kórház.

 

Az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület adományozott egy másfél milliós ultrahangfejet adományozott a Markhot Ferenc Kórháznak. Az eszközt a gyermek kardiológiai szakrendelésen fogják használni a szakorvosok – számolt be pénteken az Egri Sztorik portál.

 

A cikk idézi az egyesület elnökét, Sós-Nagy Istvánt, aki az átadáson elmondta: eddig tíz alkalommal kapott az egri Gyermek osztály a Heves megyei vállalkozók támogatásának segítségével különböző, gyógyítást segítő eszközt, összesen több mint 12.5 millió forint értékben. Az egri kórház ellátási területén működő vállalkozók most is elősegítették a fontos eszköz megvásárlását.

 

A civil szervezet vezetője a TV Egernek úgy nyilatkozott: nagyon jó a kapcsolatuk a főorvosokkal, és mindig olyan eszközt hoznak, amelyet az intézményből kérnek. Külön kiemelte, hogy igyekeznek a legprofibb, legmondernebb eszközöket megvásárolni, hogy azok sokáig kitartsanak.

 

 

Az adományokt dr. Orosz Krisztina stratégiai igazgató, dr. Thummererné Rebicsek Rita ápolási igazgató és dr. Mátrai Zsolt a Gyermek osztály osztályvezető főorvosa köszönték meg a kis betegek nevében.

 

A tévé riportjában elhangzik: a speciális eszközzel a csecsemők, kisgyermekek szívét vizsgálhatják a kardiológusok. Dr. Mátrai Zsolt elmondta: eddig csak a nagyobb gyerekekre szabott ultrahangfejet használták, a most kapott új eszközzel viszont pontosabb képet készít a kicsit szívéről.

 

(Indexkép forrása: egrisztorik.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló