2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#egerplusz #eger #markhot ferenc kórház #adomány

Anyukák fogtak össze, hogy adományokkal segítsenek az egri kórház gyermekosztályának (VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.02.15. 18:35

Egy bő tucat kórterem ablakaira készültek függönyök az adományokból, és mást is tudtak ajándékozni az osztálynak a felajánlásokból.

 

Adományt adtak át kedden a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet gyermekosztályának az egri Babás-mamás csevegő Facebook-csoport szervezésében – számolt be a heol.hu.

 

49 egri és eger környéki anyuka fogott össze, aminek eredményeként Juhász Anett szervező elmondása szerint 216 ezer forintot gyűjtöttek, valamint több mesekönyvet és játékot is tudtak adományozni. Az összegyűlt pénzből 13 kórterembe készülhetett mintás, vastag vászonfüggöny, emellett vásároltak belőle étkészletet és tárolódobozokat is.

 

Dr. Mátrai Zsolt osztályvezető főorvos elmondta: nagyon örülnek az adománynak, hiszen a gyerekeknek gyorsabban telik a kórházban töltött idő a játékok társaságában, és a sötétítő függönyök nyáron elviselhetőbbé teszik majd a meleg napokat.

 

Az adományok átadásáról a TV Eger is beszámolt egy friss riportjában:

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló