2022. november 26., Virág

Eger ügye

#eger #medve

Megszólalt a lány, aki medvéket látott Egerben: "Bevallom, szinte sokkot kaptam"

Barna Benedek 2021.07.30. 17:45

Előbb csak egy furcsa zajt hallott a bokorból, azután megjelent a két medvefej.

Ahogy azt korábban megírtuk, péntek hajnalban két medvét is láttak Egerben a lakott területek közvetlen szomszédságában, a Nagy-Eged utca környékén. Az állatokkal a tangazdaság az utca között, egy gazzal benőtt egykori szemétdomb mellett találkozott szembe egy lány, aki időközben a heol.hu-nak nyilatkozott a történtekről. 

 

Barna Borbála – aki száz százalékig meg van győződve arról, hogy tényleg két medvét látott – éppen a vizsláját sétáltatta, amikor egyszerre valami fura neszt hallott a bokrokból.

Éppen Nagy-Eged utca feletti kis szőlős rész környékén jártunk, van ott két ház, közötte pedig egy kis ösvény, ahol lehet közlekedni. A közelben található egy nagy szemétdomb is. Már elengedtem futkározni a kutyámat, amikor a bokrok közeléből valami furcsa neszt hallottam

– idézte fel.

 

Aztán hamar kiderült az is, hogy mi volt a zajok forrása:

Megfogtam a vizslám, mert már korábban is előfordult, hogy őzzel vagy macskával találkozott, és ebből kisebb probléma adódott. Ezután két medvefejre lettem figyelmes, az egyik valamivel kisebbnek tűnt, mint a másik. Elsőre azt sem tudtam, hogy mitévő legyek, bevallom, szinte sokkot kaptam

– mesélte a lány, aki azonban végül megőrizte hidegvérét, és a lehető legokosabban, szakszerűen cselekedett: előbb elkezdett hátrálni a dombon, majd villámgyorsan lesprintelt, s már ekkor elkezdte tárcsázni a 112-es számot.

Lefutottam egészen a domb aljáig, az útra azonban a sok bozót miatt nem tudtam kijutni. Ezért egy helyi hölgytől kértem segítséget, akinek a környéken volt a kertje, s közben csak kiabáltam, hogy „medve, medve!”

– mesélte Borbála.

 

Az eset kapcsán megkerestük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát, ahonnan a hivatalos tájékoztatást későbbre ígérték.

A szakemberek mindenkit arra kérnek, ha medvét vagy medvére utaló nyomot, jelet észlelne a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, elsőként a +36 30 861-3808 számot hívja, ezzel is megelőzve az esetenkénti megalapozatlan pánikkeltést. A barna medvével való találkozás esetére vonatkozó viselkedési javaslatok elérhetők a nemzeti park honlapján.

Frissítés: a nemzeti park szakembere időközben nyilatkozott, és elmondta, hogy hivatalosan megerősíteni nem tudták az állatok jelenlétét, de mivel most a szárazság miatt nem is lehet nyomokat találni, fenntartják a valószínűségét, hogy tényleg medvék tűntek fel a városban.

 

(Indexfotó: unsplash.com – Képünk illusztráció)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló