2021. April 11., Leó Szaniszló

Eger ügye

#eger #koronavírus #járvány #szennyvíz

Nem ígérnek fertőzésszám-csökkenést Egerben a szennyvízadatok

2021.3.23. 14:15

Stagnálást mutattak ki a mérések.

A koronavirus.gov.hu kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatainak eredményeit ismertetve azt írta, a 11. heti (március 15-21. közötti) adatok alapján a szennyvízben mért koronavírus koncentráció országos szinten jellemző növekedése megállt.

 

A legtöbb vizsgált település eredménye stagnál – ez a helyzet Egerben is –, emelkedést ezen a héten egyik város esetében sem tapasztaltak, míg csökkenést Salgótarján, Tatabánya, valamint az öt vizsgált Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintája esetében mértek. A koncentráció 11 minta esetében az emelkedett, míg szintén 11 minta esetében a mérsékelt kategóriába esett.

 

A szennvizet azért figyelik folyamatosan, mert ezek az adatok nagyjából 4-10 nappal jelzik előre a fertőzöttek számának változását. Ez alapján Egerben – ahol már egy ideje 200 fölött volt az aktív koronavírusosok száma, múlt péntekre pedig közel 400-ra emelkedett – nem várható javulás, de a helyzet romlása sem.

323covidszennyvíz

(Indexfotó: Varga György / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló