2024. április 25., Márk

Eger ügye

#egerplusz #eger #tömegközlekedés #intermodális csomópont #vonatpályaudvar

Íme a látványtervek: így nézhet majd ki az Eger busz- és vonatközlekedését összekötő csomópont

Barna Benedek 2021.08.06. 11:11

Nagy változásokat ígérnek a képek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter július végén tárgyalt Egerben a hevesi megyeközpont Modern Városok Program részeként megvalósuló projektjeiről. Ekkor azt is megerősítették, hogy szeretnék megvalósítani az úgynevezett intermodális, azaz a különböző közlekedési módokat összekapcsoló csomópontot a városban. Elvileg a végleges tervek is elkészültek mostanra (a korábbi, véleményezésre szánt előzetes terveket ebben a cikkünkben mutattuk be).

 

Mint azt az Egri Napok Blog kiszúrta, a Főépítész Csoport hírei között megtalálhatóak a látványtervek is a fejlesztéshez. Az oldal jelzi, hogy valószínűleg még sem a legutolsó elképzelések, illetve látványtervek lévén számítani lehet kisebb eltérésekre, de valami ilyesmi megjelenésre számíthatunk majd valamikor évek múlva a vasútállomás környékén.

 

A felülnézeti terv alapján – mint az egrinapok.hu írja – a Vasút és Deák Ferenc utcák találkozásánál egy igazi "kereszteződés-szörnyeteg" születne dupla kanyarodó sávokkal, buszöböllel, buszsávval, gyalogátkelőhelyekkel. Emellett kiemelik: az Állomás tér Sas út felőli nyúlványánál pedig egy buszforduló és buszparkoló lenne majd. Itt látható legjobban a buszpályaudvar rész is, amit a mostanival ellentétben egyszerű kinézetűnek terveztek.

 

Továbbá a látványterv alapján úgy néz ki, hogy a Hadnagy utca északi oldalán is lesz kerékpárút, amivel összekötnék a Deák Ferenc utcai és a Raktár utcával párhuzamosan épülő új utca bicikliútjait (ez az elképzelés a korábban bemutatott tervrajzokon még nem szerepelt):

01

Az alábbi képeken az Állomás teret láthatjuk, nagy zöldfelülettel, pihenőparkkal:

02

03

Az állomás főépülete helyi védettség alatt áll, ezért nem lehet átalakítani, viszont kaphat egy modern kiegészítést:

04

Emellett fedett peron is látható a látványterveken, illetve az állomás melletti új parkoló, kerékpártárolóval:

05

06

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló