2024. április 19., Emma

Eger ügye

#eger #modern városok program #úszó- és vízilabdaközpont

Gulyás: akkor is megvalósítanánk az egri úszóközpontot, ha a rendelkezésre álló 6 milliárd többszörösét kell rákölteni

Barna Benedek 2021.07.22. 18:04

A Modern Városok Program részeként futó két helyi fejlesztésről egyeztetett Gulyás Gergely Egerben.

 

Az építőipari áremelkedések és a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai ellenére a kormány elkötelezett a Modern Városok Program egri elemeinek hiánytalan, az eredeti műszaki tartalommal történő végrehajtása mellett

– jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Egerben az MTI beszámolója szerint.

 

Gulyás Gergely a város korábbi és jelenlegi vezetőjével, Mirkóczki Ádámmal és Habis Lászlóval, valamint a megyei kormánymegbízottal, Pajtók Gáborral a témában tartott egyeztetését követően közölte: bár az építőipari áremelkedések miatt az elmúlt években a terveket módosítani kellett, a kormány továbbra is elkötelezett az Egert elkerülő út és az Eger határain túlmutató nemzeti úszó- és vízilabdaközpont megépítése mellett. Utóbbiról azt mondta: ambiciózus tervről van szó, azt akkor is szeretnék megvalósítani, ha ahhoz a rendelkezésre álló 6 milliárd forint többszörösére is szükség lehet. (Mirkóczki Ádám még júniusban beszélt arról, hogy az úszóközpont teljes beruházására maradt összeg nem elég a projekt befejezésére, ezért folyamatosan tárgyalnak a kormánnyal.)

 

A miniszter elmondta: az egri vár tervezett felújításának legfontosabb elemei ugyancsak megkezdődhetnek a rendelkezésre álló 3,5 milliárd forintból. A város intermodális csomópontjának végleges tervei pedig még ebben a hónapban elkészülnek.

 

 

Mirkóczki Ádám úgy nyilatkozott, hogy a találkozó segített eloszlatni a két helyi fejlesztés körüli bizonytalanságokat. Ugyanis – mint mondta – az építőipari áremelkedés és egyéb kedvezőtlen gazdasági körülmények "erősen forráshiányossá tették" ezeket a beruházásokat, így számos kérdőjel övezte, milyen változtatások kellenek azok befejezéséhez. A polgármester fontos eredménynek nevezte, hogy Gulyás Gergely biztosította az önkormányzatot: a kormány az eredeti műszaki tartalommal támogatja a két fejlesztést.


Pajtók Gábor szerint az egriek számára kedvező döntések születtek a csütörtöki egyeztetésen, hiszen a város, az ott élők és a térség számára is meghatározó jelentőségű projektek elmozdultak a holtpontról.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló