2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#eger #mi hazánk #dobó istván laktanya #időközi választás

Állami tulajdonban kellene maradnia az egri laktanyának a Mi Hazánk szerint

Barna Benedek 2022.06.10. 17:30

Erről az egri időközi választáson a párt színeiben induló Bábel Ildikó beszélt.

 

Az egri hetes választókörzetben tartandó időközi választás kampányában már szóba került a Dobó István laktanya: az egyik jelölt, Domán Dániel nemrég kezdményezte az ingatlan helyi védelem alá vételét. Míg a független induló jelenbeli feladatról beszélt a laktanya kapcsán, a szélsőjobboldali Mi Hazánk ozgalom jelöltje, Bábel Ildikó most hosszabb távú elképzeléseket fogalmazott meg meg az épület hasznosításával kapcsolatban, és leszögezte, hogy ő az államnál hagyná azt.

 

"Mirkóczki Ádám polgármester már többször is arról beszélt, hogy tárgyalnak a laktanya városi tulajdonba vételéről amely jelenleg az állam kezében van. Ez beindította az ötletelést a város politikusaiban, de nekünk továbbra is az az álláspontunk, hogy az épületegyüttesnek maradjon meg az eredeti funkciója" – mondta el csütörtök délután, a laktanya bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján a Heol beszámolója szerint.

 

 

A Mi hazánkos jelölt úgy fogalmazott:

Nem szeretnénk azt, hogy a város tulajdonába kerüljön, majd üresen álljon, ahogy más épülettel is történt ez Egerben."

Hangsúlyozta, hogy mivel hatalmas beruházásról lenne szó, az épületegyüttes fenntartása leginkább úgy tudna hatékonyan megvalósulni, hogy ha állami tulajdonban maradna.

 

Mint elhangzott, szerintük ha az egykori kaszárnya vissza is kapná eredeti funkcióját, a katonák mellett mások is használhatnák, így például alkalmas lehetne egy helyi csendőrség működtetésére, de akár azt is el tudnák képzelni, hogy a Magyar Gárda gyakorlatozzon a laktanyában (ez utóbbi azért merész kijelentésnek tűnik, mivel erősen kérdéses, hogy megengednék az évekkel ezelőtt feloszlatott Gárda valamely utódszervezetének az állam tulajdonában lévő laktanya használatát – a szerk.).

 

tavasszal lemondott Berecz Mátyás helyére a Mi haznánkos Bábel Ildikó és a pártlogók nélkül induló Domán Dániel mellett további két függetlenként induló jelölt, Bodnár Pál és Oravecz János Tamás pályázik, valamint Farkas Richárd borász (az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatásával), a körzet korábbi képviselője, a fideszes Orosz Lászlóné Ibolya. Az időközi választás június 26-án lesz.

 

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló