2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

A Hit Gyülekezete lesz az egri Wigner Jenő Középiskola fenntartója

2019.11.30. 00:00

Két egri iskola is fenntartót vált, és az önkormányzat rendezni szeretné a reptér területének ügyét.

 

A közelmúltban Eger honlapján megjelent néhány, városi ingatlanokat érintő polgármesteri határozat. Ezek egyike a Senator-ház eladásáról szólt, amelynek kapcsán az önkormányzat azt a tájékoztatást adta portálunknak, hogy ez nem veszélyezteti a kultikus vendéglátóhely működését, mivel annak jelenlegi formában való üzemeléséről helyi jogszabály is rendelkezik. Megkeresésünkre a többi határozattal kapcsolatban is tisztáztak néhány dolgot.

 

A Hit Gyülekezete iskolafenntartó lesz

 

Az egyik határozat alapján úgy tűnt, a Hit Gyülekezete több épületet is megkap a városban. Az önkormányzat taájékoztatásából azonban kiderült, hogy nem ingatlanokat kap tulajdonba az egyház, hanem a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium iskolafenntartói jogát.

 

"Ezzel a kéréssel maga az iskolát eddig fenntartó Wigner Iskola Közalapítvány vezetése és az iskola igazgatója fordult hozzánk. Mint elmondták, mind a tanári kar, mind a szülők, mind a diákok abszolút támogatását élvezi ez az igény. Tekintettel arra, hogy ők már nem tudják a következő tanévet finanszírozni, azzal szembesültünk év elején, hogy vagy a Hit Gyülekezete kapja az iskolafenntartói jogokat, amihez mi – mint az ingatlanok tulajdonosai és az alapítvány tagjai – hozzájárulunk, vagy megszűnik az intézmény" – közölte az Egri Ügyekkel Szalay Andrea önkormányzati sajtóreferens.

 

Arra a kérdésre, hogy a határozatban említett szervezetek – az önkormányzat, a Hit Gyülekezete, a Wigner Iskola Közalapítványa és az Egri Városi Sportiskola – között mikor születik meg és várhatóan mit fog tartalmazni a megállapodás, azt a választ kaptuk, hogy ez egyelőre még folyamatban van.

 

Fotó: wignerkozepiskola.hu

 

Egy további fenntartóváltásról is döntöttek

 

Egy másik polgármesteri határozat arról döntött, hogy az Emberfia Alapítvány használhatja a volt mezőgazdasági középiskola épületét. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük, hogy esett a választás erre az alapítványra, és milyen tevékenységeket végeznek majd az épületben. Mint megtudtuk, az érintett ingatlan nem az egykori mezőgazdasági iskola épülete, hanem az egykori vincellér ház, ahol eddig is működött az Egri Waldorf Iskola.

 

Az alapítvány esetében pedig ugyanaz történt, mint a középiskola esetében: fenntartóváltás. Mivel a Waldorfot eddig fenntartó alapítvány kivonult, és most helyettük a szülők által létrehozott Emberfia Alapítvány veszi át az intézmény működtetését – amivel az önkormányzat a szülők és diákok akaratának tett eleget.

 

A reptér területének ügyét rendeznék

 

Egy további határozatban az áll, hogy a repülőtér fejlesztése céljából több területet is megvásárol az önkormányzat. Ezzel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta az önkormányzat, hogy a reptér területe és annak környéke évtizedek óta rendezetlen mind jogilag, mind gazdasági hasznosíthatóság szempontjából. Az önkormányzatnak ezért most a teljes területrendezés, a különbözetet is figyelembe véve összesen 1,5 millió forintjába kerül.

 

"Célunk, hogy a város számára további fejlesztések során, értékteremtő beruházás jöjjön létre. Reményeink szerint, akár külső befektetők bevonásával, továbbra is reptérként fog funkcionálni a terület, csak modernebb, korszerűbb, szélesebb formában" – fogamazott Szalay Andrea.

 

Az önkormányzat szerint az egri Senator-ház további működését nem veszélyezteti az, hogy eladják

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló