2024. július 20., Illés

Eger ügye

#mirkóczki ádám #fidesz #NER #pajtók gábor #szabó róbert

Eddig kétkapura játszott Mirkóczki Ádám polgármester, mostantól a Fidesz csapatában rúgja a bőrt

Csarnó Ákos 2023.07.21. 11:24

Egyértelműek a jelek, erre van pénz. Tudjuk a foci mit jelent ma Magyarországon.

 

10 millió után 30 millió forint többlet támogatást kaphatott a jelek szerint az Egri Labdarúgó Sport Kft. egy polgármesteri előterjesztés alapján. A cég egyik ügyvezetője Szabó Róbert, aki Pajtók Gábor bizalmi embere, kampányfőnöke volt és jelenleg a Heves Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Fideszes színekben.

 

Korábban nagy port vert fel az az eset, amikor kiderült, hogy Mirkóczki Ádám polgármester forráshiányra hivatkozva érvényes közgyűlési döntés ellenére megtagadta az Ostrom 1552 emlékcsata kulturális eseményre meghatározott 23 millió forintos támogatást, ezzel kivégezve a rendezvényt. Egy ilyen támogatás illetve annak megtagadása mögött nyilván sok érdek és indok áll, mégis furcsa egybeesések akadnak a háttérben.

 

Korábban a közgyűlés az Egri Labdarúgó Sport Kft. részére megszavazott 10 millió forint támogatást.  Azonban májusban, az akkori rendes Közgyűlésen a sporttámogatások között szerepelt egy olyan tétel, ami az „Egri Labdarúgás” néven futott. "Erre a sorra a beállított összeg 30 millió forint volt és ez a támogatási forrás általánosságban az egri labdarúgást támogatását célozta, például amatőr csapatokat, akik máshonnan nem juthatnak forráshoz." Ennek ellenére az egerinfo.hu információi szerint az önkormányzat ezt a 30 millió forintot is az Egri Labdarúgó Sport Kft. számára utalhatta át. Portálunk a szerződés ügyében közérdekű adatkéréssel fordul a céghez.

 

Amennyiben Mirkóczki Ádám polgármester a két közgyűlési határozat alapján 40 millió forintos támogatásról írt alá szerződést, az igen furcsa helyzetet teremt, furcsa időzítésekkel. De nézzük az Eger SE honlapján megtalálható beszámolóből egy részletet:

Úgy tűnik, ismét összefogás kezd kialakulni az egri labdarúgás mögött, miután az egri városvezetés támogatásával Szabó Róbert társ-ügyvezetőként, Harmati Péter pedig az NB III.-as csapat és a vármegyei I.-es gárda szakmai igazgatójaként csatlakozott az Eger SE csapatait működtető gazdasági társasághoz, a Eger Labdarúgó Sport Kft.-hez.

 

A kibővült stáb összetétele is mutatja a labdarúgás fejlesztése mögötti összefogást, amelynek az egri városvezetés is tagja, és amely a jövőbeli jó teljesítmények záloga lehet – mondta Mirkóczki Ádám egri polgármester, aki az egyik indikátora volt a változásoknak.

 

Szabó Róbert jelenleg a Heves Vármegyei Közgyűlés alelnöke, korábban a klub társadalmi elnöke volt, míg Harmati Péter 2014 óta jelentős szerepet játszott a vármegyeszékhely labdarúgásában, és bár 2021. őszén távozott az Eger SE-től, most újra számítanak kapcsolatrendszerére, helyismeretére és sportvezetői tapasztataira.

Az OPTEN céginformációs rendszerének segítségével megnéztük az Eger Labdarúgó Sport Kft. hátterét és nagy meglepetésünkre azt találtuk, hogy 2023. május 31-i hatállyal, de június 29-i bejegyzéssel már Szabó Róbert, a Heves vármegyei Közgyűlés fideszes alelnöke a cég egyik ügyvezetője. Ez azért érdekes időpont, mert az újabb, 30 millió forintos támogatásról szóló döntés hat nappal a vezetőváltás előtt született. Az egerinfo.hu információi szerint az utalás pedig június 29-én, pontosan azon a napon történhetett mint amikor a cégbíróság bejegyezte az ügyvezetőváltást az Eger Labdarúgó Sport Kft. céges adataiba. Józan ésszel felfogva is egy céges vezetőváltás nem egy nap alatt megy végbe, már jóval korábban megegyezhettek a felek a változásban de ha ebben az esetben gyorsabb volt az eljárás, az még gyanúsabb.

 

A polgármesternek nem ez az első erős és egyértelmű lépése a Fidesz és a NER irányába. Korábban írtunk arról, hogy a testvére a Heves Megyei Vízmű Zrt. igazgatóságának tagja lett furcsa körülmények között, mi több, ez a testvér a NER gazdasági szereplőivel közös céget is futtat.

De most már bizonyos, hogy Eger polgármestere melyik csapatban játszik.

indexkép: Szabó Róbert facebook oldala

 

Cikkünk elkészítéséhez az OPTEN céginformációs rendszert használtuk.

    

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló