2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

#eger #dobó utca #bontás #fagylalt

Bontják az egykori fagyizót a Dobó utcában, még nem tudni, mi lesz a helyén (FOTÓK)

2021.03.11. 10:07

Az Ódry-házhoz sokakat köt nosztalgia Egerben. Bár műemlékvédelmi területen fekszik az ingatlan, a kormányhivatal engedélyt adott a bontásra.
Bontják az Ódry-házat az egri Dobó utcában, az épületben a család fagylaltozót és gyertyaöntő műhelyt működtetett - vette észre és osztotta meg a hírt Facebook-oldalán Berecz Mátyás egri önkormányzati képviselő. "A fagyizó már régen megszűnt. A gyertyakészítést, a családba benősült Gulyás Béla bácsi folytatta. Nemrég bekövetkezett halálával azonban ez a mesterség is kihalt Egerben" - írta Berecz, aki szerint az épület nem állt műemléki védettség alatt.
 
"Csak remélni lehet, hogy az új tulajdonos nem egy ormótlan társasházat épít majd a helyére. Abban is reménykedem, hogy a tervező építész kellő alázattal áll majd a feladathoz, és nem egy üveg-beton ámokfutás lesz a patinás épület helyén." - tette hozzá.
 
Információink szerint a bontásra a tulajdonos engedélyt kapott az illetékes műemlékvédelmi hatóságtól, vagyis a kormányhivataltól. Az épület olyan rossz állapotban volt, hogy felújításra már nem volt lehetőség.
ódry4
ódry3
ódry2
ódry1
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló