2024. július 20., Illés

Eger ügye

#platánfa #év fája #platán

Bekerült az egri platán a döntőbe, toljuk meg neki, hogy nyerje meg az Év Fája címet!

Csarnó Ákos 2024.07.02. 12:15

Minden szavazat számít!

Megszületett az eredmény, az országos verseny döntőjébe került a város egyik büszkesége, a Szmrecsányi Lajos Érsekkert területén álló platánfa, mely sokak által kedvelt, rengetegen látogatják, fontos találkozási pont a fiatalok, idősek, barátok, szerelmesek számára egyaránt – tájékoztatott az egri önkormányzat a közösségi oldalán.

 

 

fotó: Eger Város Hivatalos Oldala

 

A verseny hazai szervezője, az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 23 nevező közül 9 fát juttatott az Év Fája verseny döntőjébe. A vetélkedőben nem számított a fák kora és mérete, előny volt azonban, ha a jelölt őshonos fajt képvisel, közterületen áll vagy amelynek a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik. A döntősök kiválasztásánál a zsűri legfontosabb szempontja volt a történet, mely megmutatja, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos és különleges az őt nevező közösség számára.

 

Az Év Fáját a közönség választja meg,

 

a szavazatokat a https://evfaja.hu/dontosfak oldalon július 1. és szeptember 30. között adhatják le.

 

A szavazáson mindenki csak egy szavazattal élhet!

 

A kedvenc fa kiválasztása után a fotója alatt email címet szükséges megadni, majd az erre a címre kapott linkre kattintva a szavazatot meg kell erősíteni.

 

A szavazás állása jelenleg látható, az izgalmak fokozása miatt az utolsó napokban azonban rejtett lesz. A végeredményt október első felében az Ökotárs Alapítvány díjátadó ünnepség keretében jelenti be.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló