2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#oroszország #ukrajna #háború

Békepárti nyilatkozatot akar elfogadtatni az egri Fidesz

Csarnó Ákos 2023.05.23. 10:44

 

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke minden polgármesternek megküldte a békepárti nyilatkozatot és határozati javaslatot, azt kérve mindenkitől: vigyék a testület elé és fogadják el azt. Egerben az előterjesztést viszont a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Orosz Lászlóné Ibolya jegyzi és minden képviselőt felelőssé tenne a határozati javaslat szerint, ami így szól:

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése egyetért a Magyar Országgyűlés 5/2023. (III.31)  határozatával, az abban foglaltakat elfogadja. Különösen elfogadja, hogy tartózkodik olyan állásfoglalásoktól és politikai akcióktól, amelyek jelentős gazdasági károkat okozhat hazánknak, illetve szűkebb hazánknak, Egernek, vagy Magyarország háborúba sodródását eredményezheti. 

Az ország több településén is foglalkozni fognak a napokban a kérdéssel, érdekesség, hogy pl. szombathelyen a polgármester fogja szóban előadni az előterjesztést azonban ahelyi Fidesz már most tiltakozik, hogy amennyiben egy betűt is változtat az ellenzéki polgármester a szövegen, akkor nem fogadják el azt.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló