2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#korrupció #városgondozás #evat

Az EVAT Igazgatósága szerint problémás a polgármester ügylete, belső vizsgálat indul

2022.09.29. 10:42

Mint ahogy várható volt teljes sajtóháborúvá vált a polgármester feldebrői fakivágás-esete. Miután megvádolták, hogy Eger város cégét, a Városgondozás Kft-t használta fel saját célra, Mirkóczki Ádám közzé tette azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy nem történt visszaélés, majd előhozott egy másik korrupció-gyanús esetet, amiben viszont ő vádolta meg az Eger Termál Kft. vezetőjét.

 

Az EVAT Zrt. is belekerült az adok-kapokba, hiszen az EVAT Törzsház leányvállalata a Városgondozás Kft. Az EVAT Zrt. Igazgatósága szerint a polgármester dokumentumaival probléma lehet, a dátumok nem stimmelnek, elképzelhető szerintük akár az utólagos lefedés esetleg más ügylet takarása illetve a kiszámlázott ellenérték is aránytalan lehet. Belső vizsgálatot kezdeményeznek, hogy feltárják az eset hátterét. Minderről közleményben tájékoztatták portálunkat:

 

A Városgondozás Eger Kft. telephelyén 2022.09.28-án fellelhető dokumentáció alapján egyértelmű, hogy a cég munkatársai március 24-én Mirkóczki Ádám Polgármester Úr megbízásából valóban végeztek fakivágást Feldebrőn, magánháznál. Ezen szolgáltatásnak a kiszámlázása azonban nem áll összhangban a Polgármester Úr által bemutatott május 31-i teljesítésű, de június 15-én kibocsátott számlával. Jelen állás szerint a Városgondozás Eger Kft. az elvégzett munkáról nem állított ki számlát.

 

Hogy a Polgármester Úr által közzétett számla a márciusban végzett szolgáltatást próbálja utólagosan lefedni, vagy egy másik ügyletet takar, illetve hogy az abban feltüntetett ellenérték valóban megfelel-e a szolgáltatás üzleti értékének, azt egy, a Városgondozás Eger Kft-nél indított azonnali belső vizsgálatnak kell feltárnia. Ennek eredményéről az EVAT Zrt. a későbbiekben közleményben számol be.

 

EVAT Zrt. Igazgatósága

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló