2023. december 9., Natália

Eger ügye

#demokratikus koalíció #rezsiválság

Az egri DK felszólítja az egri Fideszt

Csarnó Ákos 2022.09.22. 14:03

Energiaválság ügyben.

A Demokratikus Koalíció közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amiben a várost is érintő rezsiválság

ügyében szólalnak meg. Íme:

 

Hétfőn tartotta alakuló ülését az Energia Veszélyhelyzeti Ideiglenes Bizottság, amelyet a közgyűlési többség azért hozott létre, hogy politikai szereplők szakemberekkel közösen találjanak megoldást az Eger
városát is sújtó energiaválságra.

Habár a kezdeményezés fontos, ugyanakkor nem feledteti a tényt, hogy helyben nem lehet a hibás orbáni gazdaságpolitika miatt bekövetkező válságot elkerülni. Egernek kormányzati segítségre van szüksége.

Felszólítjuk az egri Fideszt, hogy járjon közben Dr. Pajtók Gábor és Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőknél, hogy kövessenek el mindent, hogy Eger városa több forráshoz jusson, kapjon segítséget.

Reméljük, hogy ebben a nehéz helyzetben a Fidesz-frakció arra is nyitott, hogy támogassa a Demokratikus Koalíció javaslatát, miszerint amíg nem zárul le a jogállamisági és a korrupciós ügyek miatt indított eljárás, addig az önkormányzatok közvetlenül kapják meg az uniós támogatásokat, amely rengeteg fontos egri fejlesztés megvalósulását
jelentené.

Mi, egriek, érezzük, hogy mekkora terhet ró a városunkra az energiaválság és a megélhetési krízis. Mi azért dolgozunk, hogy ennek a hatását a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük.

A Demokratikus Koalíció helyi szervezetének Eger és az itt élők a legfontosabbak.

 

indexkép: MTI/Kovács Tamás

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló