2024. június 23., Zoltán

Eger ügye

#egerplusz #eger #parkolóház

Átadták Eger új parkolóházát: ennyibe fog kerülni a használata (FOTÓK)

Barna Benedek 2021.11.04. 14:53

Péntektől folyamatosan üzemel a 253 férőhelyes létesítmény.

 

Eger új, Kertész úti parkolóházának átadása többször eltolódott: szó volt arról, hogy akár tavassszal is birtokba vehetik az autósok, majd a nyitás lehetséges időpontja nyárra, aztán nyárról ősz elejére tolódott. Végül is a legutóbb lehetségesként megjelölt szeptember végi időpont helyett most történt meg az átadás.

 

Csütörtök délelőtt Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek jelenlétében adták át a létesítményt, amely a Modern Városok Program keretében épült bruttó 2,17 milliárd forintból.

821_0155-1068x713

"Örömünkre szolgál, hogy bővült a parkolóhelyek száma. A 253 férőhelyes parkolóház a Katona térihez hasonlóan működik majd folyamatos nyitva tartással és felügyelettel. A jegyváltás behajtásnál történik. Biztosítunk minden egyéb szolgáltatást, amely elvárható egy ilyen létesítménytől. Két lépcsőházban személylift működik, illetve női, férfi és akadálymentes illemhelyek is" – mondta el az átadáson az üzemeltető Evat Zrt. vagyonkezelő divízióvezetője, Korsós Lajosné a heol.hu beszámolója szerint.

821_0076-1068x713

Kiemelte:

a parkolóház némileg olcsóbb mint a közterület díjai, háromszáz forint egy megkezdett óra,

az éves bérlet pedig százezer forint. Elmondta, hogy több bérlettípus lesz elérhető, turista és időszakos, téli típust is kínálnak majd. "Érmés, bankjegyes és kártyás fizetés, illetve a jövőben az érintésmentes, mobilos vásárlás is elérhető lesz" – tette hozzá.

 

Az önkormányzat közleménye szerint az alábbi bérlettípusokat lehet vásárolni:

parkolohaz-berletek

Az EgerInfo cikke szerint a parkolóház november 5-től (péntektől) üzemel majd 24 órában, folyamatosan. A sofőr- és járműbarát parkolóház

253 férőhelyéből 6 akadálymentes, 6 hely pedig családi parkoló. 26 parkolóhely esetében az elektromos gépjármű töltőállomás is biztosított.

821_0301-1068x782

A Parkolóház használatára bizonyos korlátozások is vonatkoznak:

 

– 2 méternél magasabb jármű nem hajthat be, 
– 5 km/h a megengedett sebesség,
– és utánfutóval behajtani tilos!

 

(Képek forrása: egerinfo.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló