2023. december 8., Mária

Eger ügye

#egerplusz #eger #bitskey aladár uszoda #parkolóház

Áprilisra ígérték, de csak nyárra nyithatják meg az egri uszoda melletti új parkolóházat – FOTÓK a jelenlegi állapotokról

Keller Richárd 2021.04.08. 17:59

Halványan, de körvonalazódik, mikorra vehetik birtokba az egriek az új parkolóházat.

Egyelőre nincs hivatalosan kitűzött átadási időpontja a Bitskey uszodánál épülő 253 férőhelyes parkolóháznak – közölte portálunk érdeklődésére az önkormányzat. Mint megtudtuk: a kivitelezési szerződés szerint a vállalkozónak május végéig kell műszakilag kész állapotban átadni a parkolóházat, ezután indulhat el egy 30 napos műszaki átadás-átvételi procedúra, majd pedig a használatbavételi engedélyeztetési eljárás.

 

parkolohaz_01

 

A Városháza használatbavételi engedélyezési eljárás lefutása után tudja megmondani, mikor kerül a közforgalom számára átadásra a Kertész utcai parkolóház.

 

parkolohaz_05

 

Januárban még arról volt szó, hogy áprilisban vehetik birtokba az egriek az „objektumot”, de legfrissebb információink alapján ez leghamarabb júliusban történhet meg attól függően, milyen hosszan tart a használatbavételi engedélyezési eljárás.

 

parkolohaz_06

 

A 2000 négyzetméter alapterületű új parkolóház teljesen akadálymentesített lesz, hat-hat családi, illetve hat darab elektromos autó töltésére szolgáló parkolóhellyel, ebből egy 50 kilowattos gyorstöltővel felszerelve. Az épületben két lépcsőház és két lift szolgálja ki majd az autósokat és nagyobb zöldfelületeket is telepítenek benne.

 

parkolohaz_02

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló