2024. július 20., Illés

Eger ügye

#demokratikus koalíció #momentum mozgalom #mszp #pedofil botrány

Álljunk ki a gyermekekért! - Egerben is

Csarnó Ákos 2024.02.17. 13:26

 

Közös kiállást szervez a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Momentum Egerben, vasárnap, este 17.00 órától, a volt Ifi ház, most Kepes Közpönt elé. Az alábbiakban foglalták össze a megmozdulás üzenetét:

 

A hatalom számára a gyermekeink csak statisztikai adatok.A miniszterelnök szerint a gyermek egy közjószág.
A pápalátogatás ürügyet biztosított az állampártnak, hogy szabadon engedjen egy gyermekbántalmazó erőszaktevő segítőjét. Nap mint nap derül fény olyan ügyre, melyben egy gyermek az elszenvedő. Emeljük fel végre a hangunkat!
Álljunk ki gyermekekért!

 

A kiállásra várunk minden demokratát!

Az esemény előzménye, hogy Novák Katalin tavaly április 27-én, kiemelten a pápalátogatásra való hivatkozással, de a mai napig indokolás nélkül kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének. Az intézmény vezetőjének helyettese arra kényszerítette az akkori igazgató által szexuálisan zaklatott egyik gyereket, hogy vonja vissza a vallomását.

 

Azóta Novák lemondott, bár a parlament nem döntött erről még, Varga Judit akkori igazságügyi miniszter visszaadta parlamenti mandátumát, nem lesz a Fidesz EU-listavezetője, és Balog Zoltán református zsinati vezető - aki maga javasolta a pedofil-botrányba keveredett K. Endre kegyelmi döntését - is lemondott címéről. Szombaton Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos évi évértékelőjét tartaja meg amire súlyos teherként nehezedik a civilek pénteken tartott hatalmas tömegrendezvénye, ami a jelenlegi államhatalom aljassága ellen szerveztek.

 

 

indexkép: Getty Images, illusztráció

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló