2022. november 30., András Andor

Eger ügye

#egerplusz #eger #tánc #diákolimpia #akrobatikus rock and roll

Szép eredményeket értek el az egri táncosok az első akrobatikus rock and roll diákolimpián

Barna Benedek 2022.06.01. 16:20

Több egri iskolát is képviseltek a "szöcskék".

 

Május 27-én, pénteken rendezték meg az első akrobatikus rock and roll diákolimpia országos döntőjét, melynek Dunakeszi adott helyet. A Dunakeszi Post cikke szerint a rendezvényen az ország 31 településének 67 iskolája vett részt, a táncosok száma meghaladta a négyszázat.

Heves megyét és Eger városát a Grasshoppers Akrobatikus Rock and Roll TáncSport Egyesület táncosai képviselték. Mindannyian a saját iskolájuk színeiben léptek fel.

Az egyesület beszámolója alapján a Bartalis Dávidnak és Juhászné Szűcs Ildikón által felkészített egri táncosok elismerésre méltó eredményeket értek el.

 

Bérczessy Boglárka és Lénárt Zita duó az Egri Dobó István Gimnázium képviseletében az országos dobogóra állt: 3. helyezést ért el, aminek köszönhetően a felsőoktatási felvételi során tíz-tíz többletponttal fognak gazdagodni.

Bérczessy Boglárka (balra), Lénárt Zita (jobbra)
Bérczessy Boglárka (b) és Lénárt Zita (j)

Monoki Kata és Ősz Viktória párosa az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tanulóiként egy nagyon szoros versenyben 5. helyen végeztek az országos döntőben.

Ősz Viktória (balra), Monoki Kata (jobbra)
Ősz Viktória (b) és Monoki Kata (j)

A Duó Rock Show kategória első korcsoportja bizonyult a legnépesebb mezőnynek, melyben Koncz Anna és Prepuk Nóra 7. helyezést értek el az Egri Kemény Ferenc Általános Iskolát képviselve, Bercsényi Flóra és Smuczer Csenge pedig 8. helyen végeztek a Szent Imre Katolikus Általános Iskola színeiben táncolva.

Prepuk Nóra, Koncz Anna
Prepuk Nóra (b) és Koncz Anna (j)
Bercsényi Flóra, Smuczer Csenge
Bercsényi Flóra (b) és Smuczer Csenge (j)

(Fotók: Grasshoppers TSE)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló