2021. szeptember 17., Zsófia

Eger ügye

#eger #stadion #szijj lászló #szijjártó péter #diósgyőr

A Szijjártót is luxusjachtoztató üzletember érdekeltségébe került az egri focicsapat

2021.01.07. 20:17

Új stadion, új tulaj, új lendület Egerben.

Ahogy azt már szerdán bejelentették: új tulajdonosa lett a 110 éves Diósgyőri VTK-nak. A sportegyesület közleményben jelezte, aláírták a Borsodi Sport Holding Kft. és az Arago Befektetési Holding Zrt. által a klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződést.

 

Ennek kapcsán Sántha Gergely, a DVTK elnöke kiemelte, hogy az elmúlt években sikerült lefektetni a jövő klubjának alapjait, így az új tulajdonosokkal karöltve tovább dolgozhatnak azon, hogy a DVTK túlszárnyalja az elmúlt 110 év sikereit. Jelezte, amellett, hogy a magyar kormánynak köszönhetően 2018 óta egy "csodálatos futballstadionban szurkolhatunk, olyan fejlődésen ment keresztül a Diósgyőri Sportliget, mint korábban még sohasem, amiért köszönet illeti a klub előző tulajdonosát, a kormányzat sportfejlesztés mellett elkötelezett tagjait, a DVTK-t támogató partnereket, valamint minden kollégát, akinek munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg".

Az elnök elmondta, hogy a folyamatosan bővülő edzőközpont, az orvosdiagnosztikai központ és a hamarosan elkészülő multifunkciós csarnok mellett az egri és a salgótarjáni sportszeretők is új létesítményekkel gazdagodtak.

És hogy jön ide az új egri stadion és a diósgyőri klub tulajdonváltása? Úgy, hogy az egri focicsapat is részben a DVTK-t fenntartó cég tulajdonában van. Aztán lépjünk csak eggyel tovább! Az új tulajdonosi kör egyik jeles alakja így Egerben is az a Szijj László lett, aki az állami közbeszerzéseken hasító Duna Aszfalt tulajdonosa, Mészáros Lőrinc üzlettársa és az ő jachtján nyaralt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nyáron. Szóval, van új tulaj Egerben is, talán több pénz is lesz, jacht is, idővel talán egy kicsivel jobb foci is.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló