2022. augusztus 14., Marcell

Eger ügye

#valter attila #tokió 2020

A szervezők bénázása miatt lett "eredménytelen" Valter Attila olimpiai eredménye

Nagy Donát 2021.07.24. 16:41

Egy ponton azzal állították meg az egri versenyzőt, hogy onnantól autó viszi tovább őket, majd negyed óra várakozás után mégis tovább engedték őket.

Nem ért célba – ez áll Valter Attila neve mellett az olimpia kerékpáros mezőnyversenyének eredménylistáján. A HVG szerint azt eddig is tudtuk, hogy a magyar versenyző valójában célba ért, logikus volt a feltételezés, hogy a limitidőn kívül érhetett be, ezért nem értékelték az eredményét, de aztán kiírta a Facebookra, hogy a helyzet még ennél is sokkal bonyolultabb.

 

 

Mint írta, az utolsó meredek hegy előtt a mezőnytől nem messze volt, ekkor az tűnt számára reális célnak, hogy célba érjen. 24 kilométerrel a vége előtt azonban megállították a szervezők több más versenyzővel együtt. Ekkor még nem értek be az elsők, a megállított versenyzők nem is értették, mi történik, de a szervezői utasításra 13 percet álltak az emelkedő lábánál.

Akármiért is gondolták a szervezők azt, hogy az ott lévő versenyzőket már nem engedik tovább, kiderült, hogy nincs autó, amivel elvihetnék őket a célzónába.

Ezért azt mondták nekik, hogy mégis kerékpárral menjenek tovább. Valter azt állítja: három másik versenyzővel így is a limitidőn belül ért célba.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló