2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#bródy sándor könyvtár

A Bródy Sándor Könyvtár egész nyáron nyitva tart! Most Kafka érkezik.

Csarnó Ákos 2024.07.11. 13:50

 

A hagyományos könyvtári szolgáltatások, valamint a mese,- és kézműves foglalkozások, a táborok, és a parkkönyvtár mellett most egy kiállítást is kínálnak a Nagypréposti palota hűs falai közé betérőknek. A budapesti Goethe Intézet jóvoltából Egerbe érkező Komplett Kafka című kiállítás 2024. július 10-től augusztus 10-ig tekinthető meg a Bródy Sándor Könyvtárban.

 

A kiállítás Franz Kafka, a prágai születésű német nyelvű író halálának 100. évfordulója alkalmából készült. Bár életében kevéssé ismerték, halála után vált világhírűvé. Olyan művei, mint A metamorfózis, A per és  A kastély, ma már a nemzetközi irodalmi örökség részét képezik. Kafka nemcsak prózai művek szerzője volt, hanem szenvedélyes rajzoló is. Az évforduló alkalmából Nicolas Mahler képregényes életrajza kelti életre karaktereit. 

Nicolas Mahler 1969-ben született, és Bécsben él, ahol képregényrajzolóként és illusztrátorként tevékenykedik. Munkái, köztük képregények és karikatúrák, olyan neves újságokban és magazinokban jelennek meg, mint a Die Zeit, az NZZ am Sonntag, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung és a Titanic.

A kiállítás a budapesti Goethe Intézet támogatásával jött létre.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló