2024. július 20., Illés

Eger ügye

#városháza #lenkey-ház

4,4 millió forintért egy piros ló szobor a Lenkey-házba? Jó, jöhet!

Csarnó Ákos 2024.07.02. 08:42

Miért lett olyan drága a Lenkey-ház? Például egy ilyen ló miatt.

 

Korábban többször is foglalkoztunk az egri Lenkey-ház felújításának botrányosan magas költségei körüli eseményekkel, lassan és kínkeservesen lehetett adatokhoz jutni (pl. Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám úgy beszélt egy hangfelvételen, hogy maga nem adna ki adatokat, csak erősen lecsökkentett módon) és arról is írtunk, hogy hova került becsatornázásra a felújítás költségeinek jelentős része.

 

Szerkesztőségünkhöz eljutott egy olyan összesítő táblázat, ami a Lenkey-ház építési-felújítási költségein kívül "végre rendezetten", felsorolásban tartalmazza az azt meghaladó kiadásokat. A 360 millió forintos felújításon túl kb. 115 millió forint jutott a ház belsejére: tervekre, ruhákra, fegyver-, és tárgymásolatokra, bútorokra, berendezési tárgyakra, szoftverekre, honlapra, projekt-koordinációra és egy piros, műanyag ló szoborra.

 

 

kép: szabadsaghaz.hu

 

Az egyes szerződések is külön kérdéseket vetnek fel, de a legfurcsább a Lenkey-ház udavarában megtalálható piros ló, ami adásvételi szerződés keretében került a múzeumba, 4,4 millió forintért cserébe. Csak összehasonlításképpen: egy új Mitsubishi Space Star 1.2 autó került 2024. elején 4,44 millió forintba.

 

 

Az egyes szerződésekről, további érdekes összegekről  hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló