2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#mirkóczki ádám #dobó istván vármúzeum #domán dániel

Másfélmilliót ad Mirkóczki Ádám a vár igazgatójának a Lenkey-ház ötszázmilliójából egy szerződés alapján

Csarnó Ákos 2024.05.23. 14:46

Nem csoda, hogy titkolják és le is tagadták a közérdekű adatok tényét

Korábban írtunk a NER és a városháza ügyeinek összefonódásáról és benne hoztunk egy példát arra, hogy a Lenkey-ház majd' 500 milliós felújítási összegéből különböző csatornákon folyhat el a közpénz. Íme egy lehetséges magyarázat:

 

„A Lenkey-ház iszonyatosan túlárazott projektjéről már mindenki tud, azonban a nettó 475 milliós projektköltségből az építéshez kapcsolódó 360 milliós költségek mellett a maradék 115 milliós csomag kapcsán felvetődnek kérdések” – jegyzi meg Domán Dániel önkormányzati polgármester-, és képviselőjelölt (MKKP) a közösségi oldalán. Szerinte ebben a „115 milliós csomagban vállalkozási és megbízási szerződések találhatók, amik esetében szintén közérdekű adatkérelemmel éltünk, eredménytelenül, így ismételten a bíróság kell kötelezze Eger Polgármesteri Hivatalát (vagy a Vármúzeumot) azok kiadására.”

 

 

Majd egy olyan szerződést és részleges teljesítésről szóló igazolást mutatott be, amin egyértelműen látszik, hogy Ringert Csaba, a Vármúzeum igazgatója Mirkóczki Ádám megbízótól 1,5 millió forintot kap megbízás keretén belül „a projekt céljának megvalósításában, illetve szakmai felügyeletében közvetlen közreműködés, a projektben résztvevők átfogó koordinálása, munkájuk irányítás” elvégzésére. Domán szerint ez pontosan egy várigazgató munkája. Kérdést is intézett a polgármesternek:

Polgármester Úr,

befújt a szél az ablakon egy dokumentumot. Vagy inkább többet.

Ez tisztára úgy néz ki, mint ami egy várigazgató feladata. De akkor miért kell ezért a munkáért a fizetésén felül további másfél millió forintot? És ön ezt aláírta? Holott korábban az önkormányzat tagadta, hogy bármilyen közérdekű adattal is rendelkeznének.

Számadással tartozik az egrieknek, Polgármester Úr! Lépjen ki a saját hazugságspiráljából és mondja el az egrieknek, hogy mi történt a Lenkey-ügy kapcsán. Hogyan merészeli kérni a bizalmukat, mikor még ennek a nagyon bűzös projektnek a kapcsán is naponta jönnek elő piszkos szerződések?

 

 

 

 

 

A szerződés érdekes záró része pedig egyenesen arról szól, hogy nincs olyan közalkalmazott a vármúzeumban, aki meg tudná oldani a projekt levezetését.

 

indexkép: illusztráció, az első javító-átfestés előttről

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló