2023. március 21., Benedek

Vélemény

#zöldfül #szavazás #elektronikai hulladék #akkumulátor gyár

Szeretne-e ön akkumulátor gyárat Egerben? - SZAVAZÁS

Csarnó Ákos 2023.01.26. 14:30

Ma Magyarországon hatalmas tempóban épülnek az akkumulátor-gyárak, azt is mondhatjuk, hogy a világ vezető akkumulátor gyártó országai között található az ország, de határozott kormányzati szándék az, hogy Európa vezető gyártója legyünk.

 

Jelenleg több településen folyik tervezés-építés. Az iparbővítések ellen tiltakoznak a lakosok országszerte, de a hatósági eljárások folynak tovább, az ünnepek alatt is fontos döntések születtek. Győrben, Debrecenben és Komáromban sem álltak le az ipartelepítési eljárások. Legalább egy tucat helyen már üzemelnek a gyárak, míg fél tucat településen egyelőre a beruházások előkészítése folyik, Debrecenben egyszerre két üzem építésével is sokkolják a helyieket.

Most legutóbb Szombathelyen emeltek szót a veszélyes üzemnek minősülő akkumulátor gyárak létesítése ellen.

 

Kétségtelen, hogy egy akku-gyár komoly bevételi forrása lehet egy településnek és sok munkahelyet biztosíthatnak, de rendkívül környezetszennyezők, ráadásul a kormány bármikor elvonhatja a bevételeket az önkormányzattól és átadhatja másnak (mint pl. Göd esetében, ahol a város helyett a Pest megyei önkormányzat kapja meg és oszthatja szét mások között a bevételt).

 

Jelenleg Egerben nincs tervbe véve akkumulátor gyár építése, ráadásul korábban az elektronikai hulladék feldolgozó üzem ellen is komoly felháborodásnak adtak hangot az egriek, jó lenne ismerni, hogy olvasóinknak mi a véleménye erről.

 

indexkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló