2021. október 26., Dömötör

Vélemény

#politika #fidesz #orbán viktor #ellenzék #parlamenti választások #gyurcsány ferenc

Orbán Viktóriázással, bohócozással, verőlegényezéssel sosem jutunk előrébb


És úgy tűnik, a magyar politikai elit egy része nem is nagyon akar. Az Országgyűlés őszi ülésszakán mutatott produkció ugyanis nem véletlen, nem kisiklás, hanem tudatos, átgondolt, célirányos és célcsoportos kommunikáció: az alantas beszéd, a pórias viselkedés, a látványos harci kommunikáció mind-mind üzenet a legelszántabb hívőknek: nem hátrálunk egy tapodtat sem.

Igaz, előre sem lépünk soha. És élvezzük.

 

Nehezen felejthető produkciót láthatott az (ide és ide kattintva megteheti), aki szerencsétlenségére figyelemmel követte az Országgyűlés hétfői ülését. 

Összefoglalva: bohócozást, verőlegényezést, veréssel, bilinccsel fenyegetőzést, vagy csak egy kevésbé, de annál gyávábban burkolt buzizást láthatott a nagyérdemű.

Nem véletlenül. A mai magyar politika ugyanis valójában célirányos, tudatos, célcsoportos kommunikációt folytató csapatai, legyen szó a kormányoldaléról vagy az ellenzéki elit egy részéről, jelenleg néhány százezer hardcore rajongónak énekelnek. Pár százezer Orbán-fóbiásnak és pár százezer Gyurcsány-fóbiásnak.

 

Ők a legelkötelezettebbek, ők azok, akikeket a legkönnyebb mozgósítani, legyen szó választásról, előválasztásról, stop Gyurcsányról vagy stop akármiről. Ők azok, akik bárhol és bármikor harckészültségben állnak, legyen szó piacról, boltról, váróteremről, kocsmáról, ők azok, akik bármikor készen állnak egy kellemes délutáni hitvitára, lehetőleg egymás szájába üvöltve:

 

"Mert Gyurcsány idején jobb volt?", "Mert Orbán idején jobb?".

 

A magyar politikai elit nagy része pedig nekik dalol a parlamentben. Miattuk kiabál, miattuk fenyegetőzik, miattuk buzizik, miattuk bevándorlózik, miattuk pedofilpapozik, vagy éppen ismételgeti 15 éve az elszámoltatás szót, amiről kis sütnivalóval mindenki pontosan jól tudja, hogy a büdös életben nem fog bekövetkezni. Mert ez az egész cirkusz az ezt elkövető politikustól nem szól másról, csak hergelésről és versenyről. Verseny a homofób, idegengyűlölő, nőgyűlölő, kereszténygyűlölő, határon túli magyarokat gyűlölő szavazók megnyeréséért.

 

És ha ez sikerült márpedig sikerülni fog, ehhez kétség se férjen akkor maradhat minden ugyanúgy, ahogy eddig. Jövő héten pedig jöhet az újabb bohócozás, verőlegényezés, bilinccsel és szexuális erőszakkal fenyegetőzés. 

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló