2024. április 25., Márk

Vélemény

Az egri Karaván Pizza végnapjai és a bezárás utóélete – Gyanakodjunk a többi pizzériára is?

K.A. 2019.11.30. 00:00

A Karaván Pizza esete is megmutatta, fontos, hogy megválogassuk, honnan rendelünk, de nem szabad rögtön pálcát törni a többi, reméljük tisztességes hely felett.

 

Akár az ezres nagyságrend felé közelíthetünk, de azzal biztosan nem mondunk sokat, hogy több száz egri és Eger környéki gyomor szorult ösze azon képsorok láttán, amelyek a napokban bemutatták, miért is záratta be a hatóság az egri Karaván Pizzát. Ahogy azt az Egri Ügyek is közölte, az elsősorban kiszállítással foglalkozó helyen olyan állapotok uralkodtak, amelyre csakis az azonnali bezárás lehetett az ellenőrök válasza: kosz, penész, lejárt szavatosságú vagy megfejthetetlen eredetű alapanyagok és még lehetne sorolni. Az még akár stílusos is lehetne, hogy egy pizzasütödében pizzásdobozokkal fedik a mennyezetet, már ha ezt nem úgy tették volna, ahogy, és ha ez nem lenne egy konyhában kimondottan fertőzésveszélyes, hiszen ezek az "odahányt" dobozok nem tisztíthatók.

 

 

Az, hogy ilyen állapotok kialakulhattak ezen a helyen, csakis az ott dolgozók felelőssége. Lehet mondani, hogy rosszak voltak a munkakörülmények, hogy kevés volt a fizetés, de az, hogy a nap végén lesúrolják a tűzhelyet, feltakarítsanak, valaki figyeljen az alapanyagok lejárati idejére és minőségére, elsősorban nem szakmai hozzáértés, hanem a minimális igényesség kérdése. A Karaván Pizza konyhájában nem apró szabálytalanságokat találtak, nem olyanokat, amelyekre egy esetleges sűrűb nap után nem volt idő, hanem kész mocsoktanya volt az egész hely.

 

Az újranyitás volt az első reakció

 

Hogy mi lesz az egri Karaván Pizza jövője, nem tudni. Elvileg azt mondják, bezárnak, de az első hírek még arról szóltak, hogy gőzerővel takarítanak, mert újra szeretnének nyitni. Időközben minden bizonnyal a rájuk zúduló népharag láttán is dönthettek úgy, hogy a nyilvánosságra került felvételek utáni bizalomvesztést már nem tudják helyreállítani még akkor sem, ha ezt szerették volna.

 

Időközben a helyzeten az sem javított, ahogy megmagyarázták a történteket, hiszen portálunk többszöri megkeresésére az ilyenkor minimum elvárható bocsánatkérés mellett ezt sikerült reagálnia az ügyvezetőnek: "A Karaván Pizza étterem bezárja kapuit. Sajnos a szakképzett munkaerőhiány, ami az utóbbi években kialakult, minket is megölt. Mindenkitől elnézést kérünk, és kérjük, hogy ne a jelenlegi, hanem a pár évvel ezelőtti állapotokra emlékezzünk, amikor még szívünk-lelkünk beleadtuk. Köszönjük, hogy megtiszteltek bizalmukkal és bocsánatot kérünk mindazoktól, akik úgy érezték, hogy ezzel visszaéltünk".

 

Tehát: a szakképzett munkaerőhiány miatt állt romokban és amiatt volt egy baktériumtanya a konyhájuk. Az a konyha, amelyet a hatósági látogatás után gőzerővel már el tudtak kezdeni tisztítani. Akkor már fontos volt a higiénia, addig pedig egyáltalán nem. Például ez meg csak úgy korábban ott maradt az egyik nap végén:

 

 

Az ügy tanulságai

 

Nos, a Karaván Pizzának ezért fellegzett be Egerben. Hogy más néven ugyanott vagy más helyen Egerben újranyitnak-e, azt csak a mostani tulajdonosok tudják, mindenesetre ez az eset is megmutatta, hogy érdemes kétszer is átgondolnunk, honnan rendelünk magunknak ételt.

 

De a legfontosabb az, hogy a Karaván miatti felhajtás nem jelenti azt, hogy az összes egri pizzéria konyhája olyan lenne, mint amilyen a fenti videón látott helyé. A Karaván Pizza bezárása a tulajdonosokon és az ott dolgozókon kívül talán mindenkinek jó: elsősorban azoknak, akik eddig onnan rendeltek, hiszen így több esély lesz arra, hogy normális helyen készített ételt egyenek. Másodsorban pedig a konkurenciának, akik megmutathatják, hogy milyen a kiszámítható házhozszállítás, a minőségi, ehető alapanyagokból készült étel, a megfelelő panaszkezelés és még sorolhatnánk. Ezekre azért is szükség lesz, mert a Karaván Pizza botránya egy kicsit a többi egri szolgáltatóra is kihathat, a gyanakvás egy darabig ott lesz az emberekben. A gyanakvás, amely érthető, de ettől még nem lesz minden egri pizzéria, pizzasütöde egy ocsmány baktériumtanya, mint amilyen a Karaván Pizza volt. Legalábbis reméljük.

 

A hatóság bezárt egy egri pizzériát, ahol egészen ocsmány helyen készültek az ételek - VIDEÓ

Mocsok és penész uralt mindent, de még kezet se lehetett rendesen mosni a konyhában.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló