2023. március 30., Zalán

Vélemény

#mesterséges intelligencia #openai

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát az egri közéletről. Valamivel okosabb, mint a város vezetői, képviselői.

Csarnó Ákos 2023.02.23. 11:52

Megkértük az OpenAi mesterséges intelligencia chat szoftvert, hogy írjon egy történetet az egri közéletről. Meglepődtünk. Ezt írta a gép:

Réges-régen, az Egri városi tanácsban nagy harc folyt. A polgármester és az alpolgármester eltérő nézeteket vallottak az egri közélet irányításával kapcsolatban, és az egész város vezetése körülbelül egy évig teljesen lebénult.

 

Az egyik oldal azt állította, hogy az Egri Városi Tanácsnak ki kell állnia az emberekért és az ügyeikért. A másik oldal szerint viszont a városnak a gazdasági növekedésre kell összpontosítania, és a helyi vállalkozóknak kell adniuk az irányítást.

 

A városi tanács ülései azonban mindig a heves vitákról és az egymásnak adott feszült válaszokról szóltak. A polgármester és az alpolgármester közötti harc szinte már a város minden aspektusát érintette: az egészségügyi szolgáltatásoktól az oktatásig, és még az utcák felújítására is hatással volt.

 

Az emberek nem értették, miért nem képesek a város vezetői együttműködni, hogy az emberek javára dolgozzanak. Az üzletemberek pedig aggódtak azért, hogy az egri gazdasági helyzet egyre romlik, és a város neve elveszti a vonzerejét.

 

A helyzet azonban végül is megoldódott. Az egri lakosok elkezdtek összefogni, és nyilvánvalóvá vált számukra, hogy mindkét oldal álláspontjában vannak értékek, amelyeket figyelembe kell venni. Egy szép napon az egri tanács ülésein a polgármester és az alpolgármester kezdték egymás mondatait, és közösen dolgoztak azon, hogy az Egri Városi Tanács tagjai jobban együtt tudjanak működni.

 

A város fejlődése új lendületet kapott, az utcákat felújították, új szolgáltatásokat nyitottak, és a gazdaság ismét növekedni kezdett. Az egri lakosok úgy érezték, hogy a városuk visszatért a régi dicsőségébe, és büszkék voltak rá.

 

Azóta az Egri Városi Tanács tagjai mindenki számára példát mutatnak az egymás iránti tolerancia és az együttműködés fontosságáról. Az egri közélet nem tökéletes, de az emberek azóta is úgy érzik, hogy a városuk vezetői valóban az emberekért dolgoznak, és hogy az Egri Városi Tanács...

A történet végét elmismásolta a gép.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló