2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Vélemény

Kimondhatjuk: az egri Fidesz okozta Habis László vesztét, kár volt bevállalni Nyitrai embereit

Kondor András 2019.11.30. 00:00

És a sors iróniája, hogy az egri Fidesz kevés egyéni győzelmét pont az húzta be, akit a legocsmányabb kampányelemek mögött sejtenek.

 

Habis László Facebook-oldalán búcsúzott a polgármesteri széktől, a bejegyzésben elejtett egy megjegyzést, amelyet érdemes egy kicsit megrágni. Ez lenne az:

 

"Úgy érzem, hogy ebben a kampányban én voltam a céltábla, amelyet sikerült eltalálni".

 

Habis László az egész kampány során sértődötten szembesült azzal, hogy a választások előtt ő is kapott hideget és meleget, miközben ki lehet jelenteni, az egri Fidesz botrányai ráégtek a polgármesterre. Ezen nincs semmi meglepő, hiszen ő vállalta fel azokat az embereket, akik a vesztét hozták. Azokat, akik csilingelő közpénzkasszaként tekintettek és tekintenek Egerre és az országra. Habis László a hatalomért, egy városvezetői székért cserébe bevállalta, az arcát adta ehhez a csapathoz. 

 

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy Habis László nem Oroján Sándorokat, Orosz Ibolyákat vagy Stefán Zoltánokat válogatott volna maga mellé, de ebből is látszik: az egri Fidesz boszorkánykonyhájában ő is csak egy meghámozott zöldség volt az üstben, amelyet Nyitrai Zsolt országgyűlési képvsiselő és emberei kavargatnak.

 

Habis és Oroján...

 

Habis László önként állt céltáblának, és az egri Fidesz helyi gigabotrányai találták el. Azok a botrányok, amelyek bejárták az országos sajtót, de láthatóan helyben nem tudott velük mit kezdeni a kormánypárti kampánycsapat. Helyette ment az észnélküli sárdobálás, a mocskolódás és a féktelen hazudozás. És egy ponton túl már Habis László tehetetlen volt, nem mondhatta, hogy ejnye és bejnye, neki sem tetszik helyi párttársainak néhány otromba ügye, de a határozott ki nem állása, a kérdések előli futkosása után még inkább egyenlőség került közé és Orojánék közé. 

 

Az pedig a sors iróniája, hogy az egri Fidesz kampányguruja közben bejutott a közgyűlésbe, Oroján Sándor ott díszítheti majd a kisebbséget, az országos többség helyi ellenzékét. Az az Oroján Sándor, aki kézi vezérlése alatt tajtékzott a helyi fideszes sajtót, akit a legocsmányabb egri fideszes mémgyár és a féktelen mocskolódás mögött sejtenek. 

 

Habis László pont ott nem tudott érvényt szerezni akaratának, ahol a legjobban kellett volna, párttársai otrombaságai pedig őt is elsöpörték. Talán ezen lenne érdemes elgondolkodnia, és nem keseregnie most már azon, hogy céltáblának állt, és volt miért eltalálni. 

 

Egyébként pedig köszönet Habis László nem fideszes, hanem a lokálpatrióta énjének mindazért, amit Egerért tett, de a végén ezt most nagyon elrontotta.

 

Öt sorban bemutatjuk az egri Fidesz bukásának egyik legfőbb okát

Ebben benne van minden, amit a kampányba beleadott az egri Fidesz. Az, hogy egy választás során mely pártnak vagy jelöltnek mi hozza el a győzelmet, vagy mi okozza a bukást, hosszas elemzések tárgya.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló