2024. július 20., Illés

Vélemény

#kerékpárút

Mintha kiloptak volna mindent, amit lehetett a demjéni kerékpárútból

Csarnó Ákos 2022.10.20. 12:21

Ilyen az, amikor ellopnak egy bicikliutat és az rövid időn belül életveszélyt okoz. Demjénben 85 millió EU-s pénzből építették ezt a 800 méteres csodát. Az úttest széle és a szegély között szinte végig akár 10 cm széles, 5-20 sem mély rés nyílt, el lehet képzelni, mi történik, ha egy kerékpáros véletlenül (akár sötétben) belehajt - írta ki közösségi oldalára Hadházy Ákos parlamenti képviselő.

 

Szerinte az eset nem különleges, sőt szinte szokványos.

A különleges az, hogy úgy tűnik, tisztességes helyi emberek utána mennek a csalásnak. Az ügy internetes nyomaira helyi lakosok hívták fel a figyelmemet. Úgy tűnik, a képviselő testületben a polgármester akarata ellenére független műszaki vizsgálat megrendelése mellett döntöttek. A mintavétel el pedig megmutatták, hogyan lopták el az utat. Az aszfalt alatti beton rétegnek 15 centisnek kellene lennie, ehelyett van, ahol csak 5 centis, van, ahol teljesen szét is mállott. Alatta pedig a védőréteg az előírt sóder helyett építési törmelékből áll- nem csoda, ha az egész mozog.

Hogy a lopásnak lesz-e felelőse az kérdés, de a képviselő szerint még az is lehet, hogy ha ilyen rámenősek a helyiek, akkor egyszer valaki majd kap pár százezres büntetést és talán egy felfüggesztettet is.

 

Az azonban biztos, hogy ha az EU nem követeli ki az EU Ügyészséghez csatlakozást, akkor a VALÓDI FŐ felelősök csak röhögnek a markukba, ha egy biciklis felborul itt – zárta a posztját Hadházy.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló