2023. június 4., Bulcsú

Vélemény

#játék #the wolf among us #gamer

Kijátszottam – The Wolf Among Us

Nagy Donát 2022.06.12. 17:51

Évszázadokkal ezelőtt a mesevilág karaktereinek, azaz a fabuláknak el kellett hagyniuk saját világukat, és Amerikába menekültek. Megtörve és rejtőzködve éltek, míg nemrég egy szörnyű gyilkosság történt. A megoldásra pedig csak a sheriff, azaz Farkas deríthet fényt.

Volt egy időszak, amikor a mai tévés sorozatokhoz hasonlóan egyes játékok is epizodikusan jelentek meg. A legnépszerűbbek talán a Telltale-féle Vissza a jövőbe, és a Walking Dead szériák voltak; pedig ezeken túl létezett egy másik világ, ami ráadásul szerintem sokkal jobb is az előbbieknél. Ez a The Wolf Amoung Us.

a5ff31473f0a753a95cc4a49e11683b0

Az öt epizódban kiadott játék alapjául egy 2003 óta létező képregény szolgál. Több évszázaddal ezelőtt a számunkra is ismert mesekaraktereknek el kellett hagyniuk Mesevilágot, és az akkor még gyarmati Amerikába menekültek át, ahol megalapították Mesevárost. A gazdagabbak varázserőt tudnak vásárolni, amivel elrejthetik valódi énjüket az átlagemberek, azaz a mondénok elől, a szegényebbek viszont vagy bujkálnak, vagy a Farmra kerülnek.

 

Bár mindenki új lappal kezdett, ebben a világban nincs igazán jó. A fabulák korruptak, részegesek, olykor agresszívek is. A meggyötört sorsuk miatt felgyülemlett frusztrációt pedig rajtunk, azaz Farkason próbálják levezetni. Mindez pedig akkor sem változik, amikor egyiküket brutálisan megölik, a nyomozást pedig mi, a mesekarakterek sheriffje kezdjük el.

9f0369ec9d7eaf15767a90ebb68c743d

A megismert szereplők és helyszínek (no meg a zene!) zseniálisak, a noáros-lilás, rajzfilmes grafika elvarázsol. A gyilkosság utáni nyomozás alatt megismerhetjük a mesehősök elitrétege és a lecsúszottak között tátongó szakadékot, és azt a sok megkeseredett szereplőt, akiket a remek szinkronszínészek keltenek életre. A történet egyébként erős közepes, nem ezzel lopta be magát a szívembe a játék világa; igazán kemény döntési helyzetek nincsenek, és a szóbeli válaszaink között is hiába variálunk, túl sok ráhatásuk nem lesz a cselekményre. Inkább egy interaktív filmben érezzük magunkat.

f2c127a3a34bd21130d3c53712eea34a

A játékmenet a korábbi Telltale produkciókhoz hasonlóan itt is a klasszikus point and click és az akciójáték elemeket keveri. Az átvezetők között helyszíneket kutatunk át, végig kattintgatjuk a tárgyakat, mindenről beszélünk mindenkivel, majd egyszer csak forró lesz a helyzet, és jön egy kis "gyorsan kattintgatós rész". Azonban hiába lyukas itt-ott a sztori, a karakterek és azok egymás közti viszonya elviszik a hátukon a The Wolf Amoung Us-t.

 

A 2013-ban megjelent játékhoz egyébként készül már az új, 2. évad, azaz egyelőre nem kell végleg elköszönnünk Farkastól.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló